Najveća greška u historiji Reala: Izgubili su 900 miliona eura, a to nije najveći problem

Nakon uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Juventusa i Atletico Madrida u Torinu na naslovnici Marce osvanuo je zanimljiv tekst posvećen Cristianu Ronaldu, sinoćnjem heroju ‘Bianconera’ koji je hat-trickom izbacio velikog gradskog rivala ‘Los Blancosa’ iz natjecanja nadoknadivši minus 0:2 iz prve utakmice.
U tekstu pod naslovom ‘Ronaldo vrijedi 1000 miliona…’, novinar Jesus Sanchez pita se kako je Real prošlog ljeta mogao dopustiti da izgubi igrača kao što je Ronaldo. I to za ‘samo’ 100 miliona eura odštete.

“Da, glupo je poricati. Bilo je to devet godina turbulencija, odnosa povuci – potegni. Odnos je narušen jer i najstrpljiviji otac se umori od razmažene djece. Finale u Kijevu bila je tačka bez povratka, a Ronaldo je nakon osvajanja 13. titule u Ligi prvaka izrazio želju za odlaskom. Koegzistencija nakon tolikih tenzija bila je već nemoguća. Ali…Real nikad nije morao pustiti Ronalda da ode, igrača s važećim ugovorom, najboljeg strijelca u povijesti kluba i tvorca četiri posljednja naslova Reala u Ligi prvaka… Real je popustio i prodao ga za sto miliona i Florentino je popustio njegovoj želji da ode jer više nije želio trpjeti pritiske. Upravo smo vidjeli da Ronaldo nema cijenu. Bila je to historijska greška…”, piše Sanchez.

“On nije samo čovjek koji je zabio tri gola kojima je izbačen Atletico. On je čovjek koji je nakon poraza na Wanda Metropolitanu znao da Juventus može nadoknaditi zaostatak. On je igrač koji je motivirao igrače u tunelu u tunelu. On je igrač koji se nikad ne skriva, koji zastrašuje i nameće se. On je vođa i natjecateljska zvijer, on je strijelac kojem nema premca. On je igrač odluke u najzahtjevnijem natjecanju, u Ligi prvaka. Cristiano je nosio Real koji je potonuo bez njega i sada je u Juventusu. Razumijem da je ljudima u Madridu bilo nepodnošljivo imati ga više u svojim redovima, ali da ga prodaju za 100 miliona eura. To mu nije bila vrijednost, vrijedio je bar 1000 miliona…”, zaključuje se u tekstu.