in ,

Nesreća na magistralnom putu M-17, saobraćaj u potpunosti obustavljen!

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na ulazu u Jablanicu iz pravca Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na istom putnom pravcu (Mostar-Jablanica) zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Bijela, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Nema informacija o eventualno povrijeđenim osobama.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar, a vozači se upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vijeće ministara BiH provocira građane: Dali su parlamentarcima po još 300KM i to za uredan nerad!

Detalji nesreće na M-17: Odron u potpunosti uništio kombi, nesretni vozač hitno prebačen u bolnicu