Nezapamćena tragedija potresa BiH: Utopio se 18-godišnjak iz Dervente, sjedio na ivici bazena i iznenada upao u vodu

Dragomir Kokoruši

Nesvakidašnja tragedija dogodila se na bazenima “Olimp” u Derventi, gdje se udavio osamnaestogodišnji Dragomir Kokoruši iz Petrovca. Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez je rekla da je obdukcijom utvrđeno da je došlo do utapanja.

– Policijski službenici Policijske stanice Derventa u ponedjeljak su identificirali D. K. (18) sa područja općine Petrovac, koji je istog dana oko 17 sati, na bazenima “Olimp” pao u vodu, nakon čega je u Domu zdravlja Derventa konstatirana smrt – saopćeno je u utorak iz dobojske Policijske uprave.

Tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gdje je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj urađena obdukcija i koja je pokazala da se mladić udavio.

Oglasio se i vlasnik bazena

Dragana Kerkez, rekla je, za “Novosti”, da je, prema kazivanju očevidaca, mladić sjedio na ivici bazena i da je iznenada upao u vodu.

To je potvrdio i Andrija Bjelošević, vlasnik bazena “Olimp”. On kaže da je mladić u šorcu sjedio na ivici bazena sa nogama u vodi i da ni kupačima oko njega u prvi mah nije bilo ništa sumnjivo kad se našao u bazenu. Suprotno nekim kuloarskim tvrdnjama, vlasnik bazena tvrdi da je mladić pod vodom bio tek nešto više od desetak sekundi.

– Sve se odigralo munjevito. Mladić je ubrzo izvučen na suho, a pristigla su i kola Hitne pomoći – rekao nam je Bjelošević, koji kaže da osim njega bazeni imaju još jednog licenciranog spasioca.

Tok drame u tragediju na “Olimpu”, nažalost, nije mogao da preokrene ni slučajnost da se među kupačima našao i jedan ljekar, koji je bezuspješno pokušavao reanimirati mladića. Osamnaestogodišnjaku nije bilo spasa, a obdukcija treba utvrditi da li ga je smrt pokosila iznad vode, kako se pretpostavlja od srčanog udara, ili se pak utopio.

Zadugo se u Derventi nije znalo ko je žrtva na bazenu. Naime, kod mladića pronađeni su samo ulaznica za bazen i zaključan telefon, pa ga je policija uspjela identificirati tek u kasnim večernjim satima.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.