Zelene beretke

Nova poruka Zelenih beretki za Izetbegovića: Ovo je žestoko!

Vijesti

Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca Bosne – Zelene beretke uputilo je ponovo javnu podršku članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću koji je jučer, tokom zvaničene posjete Beogradu, kazao kako će se međunarodna politika BiH voditi isključivo u Sarajevu.

“Čestitamo Izetbegoviću na njegovom državničkom stavu i na odbrani naše domovine u već dogovorenom srpsko-hrvatskom scenariju za umanjenje državnosti naše nam jednie domovine.

Vaša opredijeljenost prema patriotizmu za Bosnu i Hercegovinu je pokazala neprijateljima naše domovine da je Sarajevo glavni grad i da se u njemu odlučuje budućnost BiH, a posebno trebaju napokon zlonamjerni pojedinci da shvate da su prošla vremena kada se upravljalo iz Beograda i iz Zagreba na našim sudbinama.

Ono što želimo još javno reći, onako kao smo stajali iza našeg vrhovnog komandanta rahmetli Alije Izetbegovića, tako stojimo i iza tebe, Bakire Izetbegoviću, sa više od 100.000 iskusnih vojnika – veterana rata”, stoji u saopćenju Zelenih beretki.

Nakon ove izjave reagovale su brojne javne ličnosti uglavnom u entitetu RS, a oštar je bio Milorad Dodik koji je kazao da ga ovakve najave ne iznenađuju…

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.