Objavljena informacija o plati Fadila Novalića: Jeste li iznenađeni?

Fadil Novalić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić je rođen 1959. godine u Gradačcu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je 1983. godine. Oženjen je i otac je tri kćerke, piše Centar za istraživačko novinarstvo.

Turisti svijeta: Jedina stvar u BiH koju morate posjetiti

Karijera

Karijeru je započeo u preduzeću TMD „Gradačac Famos“ kao rukovodilac za razvoj. Od 1990. godine je bio predsjednik Upravnog odbora i direktor kompanije TMD „Automobilska industrija“ („Cimos“ TMD). U toj kompaniji je nastavio raditi i nakon rata koji je proveo kao pripadnik Armije BiH.

Bio je u nadzornim odborima firmi „Wagner – Automotive“ i „Namještaj“ d.d. Prije nego što je imenovan za premijera Federacije BiH u martu 2015. godine, Novalić nije bio politički aktivan. Bio je predsjednik Nogometnog kluba „Zvijezda“ iz Gradačca i predsjednik Udruženja privrednika „Gradačac“.

Imovina

Novalić u Sarajevu ima stan, a u Gradačcu kuću. U Gradačcu posjeduje i poslovnu zgradu te više od devet duluma zemljišta. Njegova mjesečna plata je oko 3.500 maraka mjesečno.

Sve informacije o imovini Novalića potražite ovdje.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.