in

Obustavlja se nastava u našoj zemlji?

Ako se situacija pogorša sigurno je da će biti vraćeno na online nastavu, kazao je Čerkez

Kako Oslobođenje nezvanično saznaje nadležne institucije zbog sve većeg broja zaraženih u našoj zemlji razmatra da ponovo obustavi nastave.

Naime, kako nam kaže naš izvor još uvijek se vrše pregovori te je izvjesno da bi se to moglo odlučiti jer situacija sa brojem zaraženih u našoj zemlji postaje alarmantna.

Međutim, na današnoj sjednici Federalnog Kriznog štaba Goan Čerkez, zamjenik federlanog ministra zdravstva je kazao kako su jučer imali sastanak  o obustavi nastave

– Mi dajemo okvirne mjere, a te mjere otprilike je situacija što je nama preneseno iz ministarstva u kantonima mogli smo procijeniti da je situacija pod kontrolom. Još nemamo ispadanja škola iz sistema da imamo desetkovane kadrove, oni su spremni za sve varijante online nastave. Ako se situacija pogorša sigurno je da će biti vraćeno na online nastavu. To se odnosi na osnovne škole, istakao je Čerkez.

(Oslobođenje.ba)

Goran Čerkez upozorava: Nama ne nedostaje opreme, nego medicinskog kadra

TEŠKA NESREĆA NA GRADILIŠTU U NJEMAČKOJ Policija, spasioci i vatrogasci na lokaciji, srušila se skela, poginula četiri radnika