Oglasio se Senat Opće bolnice: Zdravstveni sistem u KS nije pred kolapsom, već…

Događaji

Ovaj Senat čini 45 članova među kojima su akademici, profesori, docenti i primarijusi

Senat Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš dao je podršku uposlenicima i direktoru Ismetu Gavrankapetanoviću, zbog, kako kažu, neprimjerenih i neargumentovanih pritisaka i napada.

Ovaj Senat čini 45 članova među kojima su akademici, profesori, docenti i primarijusi, i oni pružaju, kako su kazali, iskrenu i punu podršku svim radnicima Opće bolnice na čelu sa direktorom Ismetom Gavrankapetanovićem, kao i Upravnom odboru ove ustanove, te njihovim stavovima.

Poručili su da “zdravstveni sistem KS nije pred kolapsom već je suočen sa iracionalnim odlukama koje se tolerišu”.

– Razbuktavanjem epidemije razbuktavaju se i neprimjereni pritisci na Opću bolnicu i njeno rukovodstvo. Ovakvo ponašanje te nepotrebni ataci ne vode ničemu.

Opća bolnica je u prethodnom periodu sve učinila da pruži sigurnost pacijentima i građanima Kantona Sarajeva, a grubi i neargumentirani ataci, čemu svjedočimo ovih dana, na Opću bolnicu, samo ulijevaju strah i nepovjerenje našim građanima, u inače teškoj situaciji razbuktavanja epidemije.

Svjedoci smo, o čemu je javnost redovno informirana, izuzetnog napora ove ustanove da što više nadoknadi neophodne zdravstvene usluge našem stanovništvu koje su u prethodnom periodu bile objektivno ili subjektivno uskraćene, rekli su iz Senata Opće bolnice.

Dodaju da je broj usluga i zadovoljstvo pacijenata Opće bolnice impozantan, te zbog toga i dalje daju punu podršku uposlenicima, menadžmentu i Upravnom odboru u njihovom radu u ovako izuzetno teškoj situaciji.

Leave your vote