Pljušte tužbe na ime Edima Fejzića: Teške optužbe Džebraila Bajramovića

Portal BHDijaspora.net odlučno je krenuo u borbu za politička prava koje je bosanskohercegovačka dijaspora izgubila. Tako ste u proteklim sedmicama mogli pročitati nekoliko tekstova o temi zloupotrebe brenda dijaspore kao i političke stranke koja je u jednom periodu okupljala Bosance i Hercegovce u raznim krajevima svijeta.

Ekskluzivno: Pogledajte kako je lažni Hrvat iz Goražda opljačkao državu u ime dijaspore

Danas je ta stranka privatno vlasništvo Edima Fejzića koji je iz budžeta na ime dobijenog mandata, samo u prošlog godini prisvojio više od 130.000 maraka. A o ličnim prihodima na ime plata i paušala koje mu je također svojim glasovima osigurala dijaspora, da i ne govorimo…

Kako saznajemo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uskoro bi moglo privesti kraju istragu protiv Fejzića koji je kao lažno izjašnjeni Hrvat u proteklih nekoliko godina postao bogat čovjek – sve preko leđa dijaspore koja ga je izabrala. O ovoj temi za naš portal je govorio Džebrail Bajramović koji je bio kandidat Stranke dijaspore BiH na izborima 2014. godine. Bajramović nije postao član Predsjedništva BiH, a pojasnio nam je da to i nije bio stvarni cilj njegove kandidature. Naime…

Teške optužbe

”Založio sam i obraz i novac da Stranka dijaspore uspije na izborima i uspjela je zahvaljujući mojoj kandidaturi za Predsjedništvo a to je bila moja strategija da se što bolje čuje za stranku u BiH, a da se ja nisam kandidirao za Predsjedništvo nigdje nebi stranka prošla. Mene lično je Fejzić prevario za destine hiljada maraka koje je dobijao od mene da podijeli sirotinji i uvijek bi mi tražio novac kad bi me sretao s raznim razlozima, a sve je stavljao sebi u džep”, rekao je Bajramović za BHDijaspora.net.

On je dodao da mu je stranka ostala dužna veliki novac i da podnio tužbu. Želi svoja sredstva koja su mu, kaže, prevarom otuđena.

”Pa meni su dužni novac za finansiranje troškova izbora 2014. a koji sam legalno uplatio na račun stranke. A nisam samo ja u ovom postupku, tužili smo ih (Sejada Tatarina, Edima Fejzića i stranku) nas četvoro kojima je stranka dužna novac još od 2014. godine”, dodao je Bajramović.

Prema njegovim riječima, dio krivice snosi i Edin Osmančević. On je, podsjećamo, bio predsjednik stranke dok je nije privatizirao Fejzić.

”Ovdje nažalost krivicu snosi i Edin Osmančević koji je sve ovo dozvolio. A mene su svi uzeli na zub. Zato što sam podnio ostavku odmah nakon izbora kad sam vidio prljave igre i Osmančevica i Fejzića i otimačine”, rekao je Bajramović za BHDijaspora.net.

Tužba je podnesena u Opštinskom sudu u Sarajevu.

Pogledajte video.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.