Policija u Doboju zbog koronavirusa ima pune ruke posla: U noćnom klubu zatekli 82 osobe, u Šipovu situacija još gora!

Crna hronika Posljednje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za vikend su evidentirali četiri slučaja krivičnog djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme erpidemije”, te su tom prilikom u samo dva objekta zatekli 316 osoba.

“Policijski službenici Policijske uprave Doboj su u ugostiteljskom objektu u Doboju zatekli 82 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju koji se izjasnio da postoje elemeneti KD ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'”, saopšteno je iz MUP-a.

Još gora situacija zatečena je u jednom noćnom klubu u Šipovu, gdje su policajci pronašli 184 osobe.

“Policijski slubenici Policijske uprave Banjaluka su u ugostiteljskom objketu u Banjaluci zatekli 60 lica. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banja Luci koji se izjasnio da se radi o KD ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’. Istovremeno, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u Ugljeviku zatekli u jednom objektu svadbeno veselje na kojem su zatečena 132 lica”, dodaje se u saopštenju.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se tužilaštvu dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Iz MUP-a su pozvali građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Leave your vote