in ,

Poruka Bošnjaka Kanade: Nepravda djelimično ispravljena

Institut za istraživanje genocida Kanada
Institut za istraživanje genocida Kanada

Prvostepena presuda Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslavju u predmetu Vojislav Šešelj je bila očigledan dokaz agresije na istinu i pravdu i kao takva ponizila je žrtve agresije i genocida, posebno u BiH, navedeno je u reakciji iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Samo djelimično je ta nepravda ispravljena konačnom presudom Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu i to za žrtve van BiH, dok su žrtve agresije i genocida u BiH ovom konačnom drugostepenom presudom i dalje ponižene.

Što je problematično u konačnoj presudi ratnom zločincu Vojislavu Šešelju? U presudi nema pozivanja na kriminalnu intenciju i veliku Srbiju kao projekat. A ratni zločinac Šešelj još uvijek vjeruje u to.

Od prvog dana je govorio da se to može i mora postići nasiljem i zločinima. Presudom Vojislav Šešelj nije osuđen za ratne zločine u BiH i Hrvatskoj. Presuđeno mu je za propagandu i podsticanje na mržnju u Malom Zvorniku, što je u Srbiji, saopšteno je iz Kanade.

Podsjećanja radi, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je pravosnažno osuđen na deset godina zatvora pred Žalbenim vijećem Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

Nijaz Hastor prouzrokovao potres u Volkswagenu

Nijaz Hastor prouzrokovao potres u Volkswagenu

Foto: Miriše bosanska tradicija u Saarbrückenu

Foto: Miriše bosanska tradicija u Saarbrückenu