in , , ,

POTVRĐENO IZ SIPA-e: Svi uhapšeni SDP-ovci u Srebrenici nakon saslušanja pušteni na slobodu…

Bego Bektić, predsjednik SDP-a Srebrenica, Muamer Sandžić i Enver Hamzić, koji su jučer uhapšeni zbog sumnje na izborne prevare tokom izbornog procesa u Srebrenici, pušteni su na slobodu

SIPA je jučer izvršila pretrese na pet lokacija u Srebrenici, među kojima su dvije porodične kuće, zgrada Općine i jedno biračko mjesto, te na jednoj lokaciji u Tuzli.

Bego Bektić, predsjednik SDP-a Srebrenica, Muamer Sandžić i Enver Hamzić, koji su jučer uhapšeni zbog sumnje na izborne prevare tokom izbornog procesa u Srebrenici, pušteni su na slobodu.

Kako je potvrđeno iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), njima je bilo određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 24 sata, te su u Regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Bektić, Sandžić i Hamzić su osumnjičeni da su počinili krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela pripremanje krivičnog djela falsifikovanja isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka, te kršenje biračkog prava.

Iz Ambasade pojasnili ko može putovati u Njemačku, a ko će biti vraćen sa granice

Kolinda Grabar – Kitarović počela se baviti glumom: Otkrila je u kojoj seriji je glumila i kada će biti prikazana na TV-u!