Poznata sarajevska kradljivica Sabaheta Džindo ponovo u akciji: Pogledajte šta je radila, pa ovo je grozno!

Poznata kradljivica iz Sarajeva Sabaheta Džindo ponovo je uhvaćena na djelu.

Ona je jučer zbog krađe uhapšena u Banjoj Luci, ali joj se ovog puta na teret stavlja i krivično djelo tjelesna povreda.

Kako saznaje Faktor.ba u PU Banja Luka, Sabaheta je opljačkala ženu u butiku koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Banjoj Luci tako što joj je otela torbu, a pri tome, u namjeri da ukradenu torbu zadrži, nasrnula je na nesretnu ženu te joj je nanijela povrede.

– O navedenim okolnostima obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičene dostavi izvještaj za spomenuta krivična djela – kazala nam je Marija Markanović, glasnogovornica PU Banja Luka.

Džindo je sarajevskoj policiji, ali i šire, poznata po krađama. Ona se, između ostalog, u septembru 2015. godine našla i na crvenoj Interpolovoj potjernici i to upravo zbog krađe.

Osim toga, Džindo je 2015. godine hapšena na području Istočnog Sarajeva gdje je na djelu uhvaćena u frizerskom salonu i to dok je pokušavala ukrasti novčanik.

Nekoliko dana prije ovog hapšenja Džindo je prošla i kroz policijske evidencije u Banjoj Luci, a zbog sumnje da je u prostorijama trgovinske radnje u centru grada iz torbice jedne žene ukrala novac u iznosu od 107 KM.

Međutim, tada je nedugo nakon hapšenja puštena na slobodu pa se obrela u Istočnom Sarajevu. U maju mjesecu iste godine je pritvorena zbog krađe novčanika sa 420 KM u Živinicama, ali poslije toga na djelu je uhvaćena još nekoliko puta.

Džindo je tražena u svim gradovima u našoj zemlji, zbog bezočnih krađa u trgovinama, kafićima, na pijaci i slično, zbog čega je i osuđivana.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.