Poznati trgovac prije deceniju je sakrio kovčeg pun ZLATA! Mnogi su ginuli zbog blaga, a sada je konačno pronađeno

Vijesti

Poznati trgovac umjetninama Forest Fen (89), koji je rekao da je prije deset godina sakrio milion dolara negdje u Stjenovitim planinama, objavio je da je kovčeg sa blagom pronađen.

Fen je izjavio da je jedan muškarac, za koga je samo napomenuto da je sa istoka zemlje, pronašao kovčeg sa zlatom, nakitom i drugim dragocjenostima vrijednosti oko milion dolara, prije nekoliko dana kao i da želi da ostane anoniman. Kao dokaz, pružio mu je fotografiju sa pronađenim blagom.

Forest Fen

Fen je tragove o lokaciji kovčega sakrio u pjesmi od 24 stiha, objavljenoj u njegovoj autobiografiji “The Thrill of Chase”.

“Bilo je pod zvijezdama u bujnoj vegetaciji Stjenovitih planina i nije pomjerano sa tog mjesta proteklih 10 godina otkad sam blago tu i sakrio. Ne znam osobu koja ga je pronašla, ali ju je pesma odvela do njega”, naveo je trgovac na svoj sajtu.

Stotine hiljada ljudi uzalud je lutalo za ovim blagom po američkom zapadu. Pojedinci su, čak, rekli da je u pitanju prevara i da su pokrenuli tužbe protiv Fena.

Mnogi su napustili posao kako bi se posvetili potrazi, a bilo je i onih koji su u potrazi potrošili životnu ušteđevinu. Veruje se da su najmanje četiri osobe umrle u potrazi za blagom.

Fen kaže da je sakrio blago kako bi ohrabrio ljude da krenu u avanturu po divljini. Kako navodi, kovčeg teži oko 9 kilograma, a njegova sadržina još toliko.

“Šta znam, na neki način mi je drago, ali istovremeno i tužno što je trka završena”, odgovorio je na pitanje kako se oseća sada kada je blago pronađeno.

Leave your vote