in

Preskačete obroke? Niste ni svjesni koliku štetu činite svom srcu!

Konzumiranje obilnijeg obroka s više kalorija tokom jutra, a manje hrane navečer, također, može smanjiti opasnost od srčanog i moždanog udara

Planiranje obroka i međuobroka unaprijed te svakodnevno doručkovanje mogu smanjiti rizik od obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, objavilo je Američko udruženje za zdravlje srca (AHA).

Konzumiranje obilnijeg obroka s više kalorija tokom jutra, a manje hrane navečer, također, može smanjiti opasnost od srčanog i moždanog udara te ostalih kardiovaskularnih oboljenja, kažu američki ljekari.

Osobe koje preskaču prvi jutarnji obrok podložnije su još nekim rizičnim faktorima poput pretilosti, dijabetesa i visoke koncentracije šećera u krvi.

Preskakanje obroka zvuči kao dobar put prema gubitku kilograma, ali kako će vaše tijelo reagirati na izostanak hrane ovisi i o godinama, zdravstvenom stanju, prehrani i stupnju aktivnosti. Povremeni post ima svojih prednosti, ali i loših nuspojava, a što se s tijelom događa kad propustimo obrok, pokazale su razne znanstvene studije.

Koliko brzo virus oštećuje pluća: Bez te­ra­pi­je, 13. da­na ko­ro­na stva­ra nei­zlje­či­va oštećenja

Porodica iz BiH pretukla kćerku jer je bila u vezi sa momkom iz Srbije