Pucnjava u Sarajevu, građani uznemireni, dva policajca ranjena!

Vijesti

U Aerodromskom Naselju u Sarajevu sinoć oko ponoći došlo je do pucnjave u kojoj su povrijeđena dvojica policajaca.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su potvrdili da je prijavljena upotreba vatrenog oružja.

Napadači su bili maskirani te su namjeravali ukrasti automobil Škoda Octavia, a kada su ih policijski službenici pokušali spriječiti, prema njima je ispaljeno više hitaca.

U namjeri da se zaštite od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se napadači udaljili u pravcu Istočnog Sarajeva. Prilikom udaljavanja s mjesta događaja automobilom Audi, nepoznatih registarskih oznaka, nepoznate osobe su pomenutim vozilom udarile policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Prema riječima očevidaca čuli su se rafalni pucnjevi koji su uznemirili građane.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su do okončanja uviđaja u potpunosti blokirali saobraćaj, a dio naselja bio je ograđen žutim trakama. Na mjestu nesreće bila je i ekipa Hitne pomoći.

Povrijeđena su dva policijska službenika te im je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu. Jedan policijski službenik je zadržan na daljnjem liječenju, dok je drugi otpušten na kućno liječenje. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS su naglasili da rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku napadača u saradnji s drugim policijskim agencijama.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.