in

Radio Bugojno svečano proslavio 50 godina rada!

Nekada davno Bugojno se znalo buditi uz svoj Radio Bugojno, opuštati se u popodnevnim satima, privoditi dan kraju uz njegov program, lješkariti nedjeljom uz njegov zvuk…

Radio Bugojno se sa skromnim materijalnim sredstvima uvijek borio sa vjetrenjačama, ali bogatstvo ovog medija čine radnici sa impozatnom ljudskom dobrotom, vizijom, kreativnošću i odmjerenim stavom naspram stvarnosti.

Trinaestog oktobra 1969. prvi put se oglasio signal Radio Bugojna.

Kroz redakciju prošla je čitava plejada novinara, spikera, reportera i suradnika raznih profila.

“Mnogi od njih više nisu s nama”

Nažalost , i pored nastojanja da se bivši uposlenici i suradnici ove redakcije i cijelog kolektiva koji ove godine slavi 50. godišnjicu, okupe i obilježe zlatni jubilej Radio Bugojna, to se ipak nije dogodilo. Dijelom su za to kriva vremena u kojima živimo, a dijelom i daljine, jer većina bivših uposlenika “rasula” se diljem svijeta, a neki, nažalost više nisu živi.

Čestitke povodom 50. rođendana,stigle su i od prvog čovjeka grada Bugojna, Hasana Ajkunića.

“Želim da ova medijska kuća i dalje ostane na traku pozitivne misli i razvoja Bugojna, Donjeg Vakufa i Gornjeg Vakufa. Da imate što više slušalaca i da nastavite kvalitetan rad i u narednom periodu. Grad Bugojno će iz svog kapaciteta i dalje podržavati RTV BUGOJNO”, rekao je Ajkunić

Prema programskoj orijentaciji Radio Bugojno je moderan gradski i porodični radio, podjednako zanimljiv, otvoren i dostupan svim generacijama slušateljima, posebice onima koji traže opuštajuće sadržaje, muziku svih profila, te provjerenu, pravodobnu i objektivnu lokalnu informaciju.

PRIČA IZ BUGOJNA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA U kamenu se lijepo mogu raspoznati ljudski likovi…

PRAVA DRAMA SE ODVIJA U SARAJEVU Veliki broj policajaca na terenu, građani na nogama, situacija napeta