Ilustracija

Scene strave i užasa: Pogledajte šta je policija u Banjaluci uradila Bošnjacima

Događaji Posljednje Vijesti

Muškarci čiji su inicijali B.Č. /53/ iz Prijedora i N.Š. /53/ iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su bacili životinjske iznutrice na džamiju u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke. No ono što je šokiralo Bošnjake ovog kraja naše domovine jeste činjenica da su izgradnici odmah pušteni na slobodu nakon što su priznali djelo što je naravno izazvalo veliku uznemirenost građana u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Zaista skandalozno!

Rekla je to Srni portparolka Policijske uprave u ovom gradu Marija Markanović. Ona je navela da su osumnjičeni uhapšeni u petak, 5. januara, oko 15.30 časova u automobilu “ford” u neposrednoj blizini džamije.

Nakon hapšenja alkotestiranjem je utvrđeno da su osumnjičeni bili pod dejstvom alkohola. Policija je izvršila uviđaj. Izuzeti su tragovi i predmeti koji će biti poslati na vještačenje i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

I onda – puštanje na slobodu

Osumnjičeni su poslije kriminalističke obrade pušteni na slobodu, a protiv njih slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

“Policijska uprava Banjaluka osuđuje ovakav vid ponašanja i poziva građane da se uzdrže od svih vidova nasilničkog ponašanja i da na miran i dostojanstven način proslavimo praznike”, ističu iz policije.

Badnji dana i Božić na području koje pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad, Banjaluka i Gradiška protekli su bez većih incidenata i povrijeđenih lica.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.