in

SDA: Tužilaštvo BiH izbjegava procesuirati odgovorne za spaljivanje Vijećnice

Činjenica da ni 28 godina nakon ciljanog spaljivanja Vijećnice Tužilaštvo BiH još uvijek nije podiglo optužnicu protiv odgovornih srpskih oficira pokazuje zapravo šta je red prioriteta trenutnog rukovodstva Tužilaštva BiH

Stranka demokratske akcije (SDA) ocijenila je danas da je paljenje Vijećnice na današnji dan 1992. godine predstavljao “izraz arogantnog divljaštva paljanskog režima koji je zaprepastio cijeli svijet, ali ujedno međunarodnoj javnost zorno pokazao suštinu agresije na Sarajevo i BiH koja je tek otpočinjala”.

Činjenica da ni 28 godina nakon ciljanog spaljivanja Vijećnice Tužilaštvo BiH još uvijek nije podiglo optužnicu protiv odgovornih srpskih oficira pokazuje zapravo šta je red prioriteta trenutnog rukovodstva Tužilaštva BiH, navodi se u saopćenju SDA.

– Javnosti su predočena saznanja da je tadašnji komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa Tomislav Šipčić imao punu kontrolu nad snagama koje su sistemskim napadom uništile Vijećnicu, ali Tužilaštvo BiH očigledno nema namjeru da procesuira ovaj planetarni simbol napada na kulturu da se ne bi zamjerilo svojim političkim mentorima – ističe se u saopćenju.

PA OVO JE STVARNO SRAMOTA Austrijska ministrica Alma Zadić objavila da je trudna: Uslijedili gnusni komentari i govor mržnje

DIREKTOR PLATIO ZATVORSKU KAZNU: Firmi osuđenoj za utaju poreza, dodijeljen posao od 22 miliona maraka!