in ,

Sebija Izetbegović javno otkrila da li će podnijeti ostavku na zahtjev Denisa Zvizdića

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA poručila je da neće podnijeti ostavku na stranačkoj funkciji

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA poručila je da neće podnijeti ostavku na stranačkoj funkciji nakon što je to zatražio potpredsjednik SDA Denis Zvizdić, uslovljavajući svoj ostanak.

Izetbegović kaže da izborni rezultat u Kantonu Sarajevo, ali i širom BiH, pokazuje da je potrebno ozbiljno analizirati način rada općinskih odbora pri izboru kandidata i formiranju listi.

“Iznenađena sam načinom na koji je Denis Zvizdić formulirao zahtjev za smjenom odbora SDA, osobito što je u tom zahtjevu prisutan neprimjereni ultimativni ton, mada sam ranije primijetila da je spreman napasti dojučerašnje prijatelje ako procijeni da su poljuljani, kao što je napao Novalića. Rezultati postignuti na ovim izborima su nešto bolji od rezultata koji su postignuti 2012, kada je Zvizdić bio predsjednik KO Sarajevo, pa nije nudio ostavku, niti mu je neko naređivao da je podnese. Oni su na nivou prosjeka koji je ovaj put postignut u kantonima sa bošnjačkom većinom – Tuzlanskom kantonu, Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom…“, kazala je za Faktor.

Istakla je da ostavku neće podnijeti na zahtjev Denisa Zvizdića.

“Nije me ni on, niti bilo koji pojedinac,postavio na tu niti na bilo koju drugu poziciju. Odgovorna sam onima koji su glasali za mene, a takvih je bilo mnogo“, dodala je.

Smatra da su uzroci lošeg izbornog rezultata SDA i unutrašnji i vanjski.

“Ujedinjavanje svih protiv SDA, medijska podrška tom ujedinjavanju koja nije mogla biti ostvarena bez jake finansijske podrške, prenapuhane afere, nedostatak vitalnosti unutar SDA koja se s vremenom zamorila. Neke unutrašnje slabosti i greške su evidentne i one će morati dobiti odgovor unutar SDA“, izjavila je.

Na pitanje gdje je došlo do razlaza sa Denisom Zvizdićem u stranačko-političkom smislu te da li je taj sukob tinja od izbora za člana Predsjedništva BiH 2018. godine, Sebija Izetbegović kaže da je to pitanje za Zvizdića i da on zna odgovor, a da ona može samo nagađati.

“Mislim da je sve krenulo sa kandidaturama 2018. Tada me istinski začudilo njegovo povlačenje iz unutarstranačke utrke za člana Predsjedništva, sa obrazloženjem da neće da konkuriše meni, kao što me sada čudi način na koji me je prozvao u svojim istupima. Ni jedno ni drugo, po meni, ne pristaje ozbiljnom političaru, pa ni muškarcu koji drži do svog digniteta“, zaključila je.

JELENA KARLEUŠA I LEPA BRENA UDRUŽILE SU SNAGE Velika podrška za hrvatsku pjevačicu Ninu Badrić, oglasile su se u komentarima na Instagramu

Majka Davida Dragičevića tvrdi: “Neko moćan je dao zeleno svjetlo!”