Selma Bajrami o smrti Done Ares: Sita sam novopečenih vjernika, priredili su joj posmrtni linč!

Dona Ares i Selma Bajrami

Selma Bajrami poznata je po svojoj brutalnoj iskrenosti, često je znala uzburkati duhove Balkana, a u ekskluzivnom intervjuu za bhdijaspora.net definitivno je otišla korak dalje.

Prošla je kroz nikad turbulentnije životno razdoblje, tako da tema za razgovor nikako nije nedostajalo. Govorila je zaista otvoreno i bez uvijanja. Odlučila je da stane u kraj brojnim špekulacijama i lažnim vijestima. Mediji su zaista pretjetali pa su joj tako izmišljali saobraćajne nesreće, čak se pisalo i da je sa sinom završila na ulici…

Naravno, dotakli smo se i njenih profesionalnih planova, a otkrila nam je i s kojim kolegama će u budućnosti snimati duete. Saradnja sa Jalom bratom i Bubom Corellijem mgla bi biti pravo osvježenje na muzičkoj sceni.

Jedna od najboljih bosanskohercegovačkih pjevačica prvi je put progovorila nakon smrti drage joj kolegice Done Ares. Nikad iskrenija, Selma je ubola pravo u sridu. Posmrtni linč koji je nastupio nakon sahrane zgrozio je sve racionalne ljude u regiiji. Iz njenih rečenica frca istina. Mnogi će se počešati po glavi kada ovo pročitaju.

Kako je protekla Vaša turneja u Americi? U Chicagu ste imali snažnu podršku publike, dva prepuna koncerta. Da li ste upravo zbog tolikog interesa odlučili da tamo nastupate za Novu godinu?

Turneja je prošla i više nego odlično. Za Novu godinu sam nastupala u Skadarliji u Chicagu gdje dolaze ljudi s cijelog Balkana koji već godinama žive u Chicagu. Prezadovljna sam prijemom i tamo se bas osjećam kao kod kuće. Publika je divna, a vlasnik je veliki čovjek i gospodin što se za malo vlasnika diskoteka može reći.

Kakvi su Vaši planovi do kraja godine?

Prije nego nastavim svoju turneju, predstavit ću dvije duetske pjesme, “Boginja” i “Južni pol”. Ostvarena je saradnja sa Dj Kexijem iz Švedske koji vuče korijene iz Sarajeva, a i spotove ćemo snimati u toj zemlji. Poslije toga pripremam poslasticu – svoj singl pod nazivom “Incident” te saradnju sa Jalom i Buba Corelijem. Jako sam uzbuđena zbog svega i znam da ću se publici svidjeti u novom svijetlu.

Pisalo se da ste preživjeli tešku saobraćajnu nesreću te da ste operisani u Beču. Kako komentirate sve ovo?

Nisam doživjela tešku saobraćajnu nesreću. Operirana sam zbog izrasline na stomaku do koje je došlo zbog pretjeranog i preuranjenog treninga nakon carskog reza.

Mediji su pisali sve i svašta. Bili ste mjesec dana odvojeni od sina Darisa. Da li je istina da ste umalo završili na ulici?

Sada je sve dobro. Nedavno sam uselila u novu kuću, u toku su radovi. Mom sinu Darisu se jako sviđa naš novi dom te novi prijatelji, ali i vrtić u kojem se odmah uklopio. Nikada nije došlo do toga da ostanem na ulici. Kad sam se odlučila razvesti, cijeli svoj život sam stavila u dva kofera i svojom voljom sam sa dvogodišnjin sinom napustila bračni dom. Na kraju se ispostavilo da je to bio mudar potez. Držim se stare poslovice, bolje spriječiti nego liječiti!

Često Vas povezuju sa mnogim muškarcima. Možete li nam otkriti da li ste zaljubljeni? Da li je neko ukrao srce jednoj od najboljih bh. pjevačica?

Zaista ne razmišljam o ljubavnim planovima. Trenutno u mom životu ne postoji muškarac. Kad se desi, desit će se. Trebat će mi dugo vremena da steknem povjerenje u muški rod. To mi zaista nije prioritet.

Nedavno nas je napustila pjevačka diva Dona Ares. Kako je ova vijest utjecala na Vas, pogotovo kada znamo da ste jako cijenili svoju kolegicu?

Velika tragedija za cijelu estradu desila se onda kada nas je Azra Kolaković (Dona Ares op. a.) napustila. Nikoga nisam u životu srela da se toliko bori za svoj život kao što je ona kao lavica do zadnjeg daha činila. Surovo je i žalosno od naroda koji su joj još priredili i posmrtni linč! Sita sam novopečenih vjernika koji se ni ovaj put nisu ustručavali da unište lijepu uspomenu na Donnu. Sahrana, sprovod ili dženaza sve je to isto. Svi ćemo mi jednog dana na isto mjesto, a najveći grijeh je suditi nekome, bar su mene tako naučili Nek joj je laka zemlja i nek počiva u miru.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.