in ,

Sestra Edite Malkoč nakon presude Sanjinu Sefiću: Najradije bih sve zapalila! Da li jedan život u Bosni i Hercegovini vrijedi 7 godina zatvora?

Suze i razočaranje na licima najbližih srodnika stradalih djevojaka Selme Agić i Edite Malkoč, nakon presude Sanjinu Sefiću i ostalima.

“Tužilaštvo nije odradilo posao kako treba, sud nije odradio posao kako treba. Znao sam u podsvijesti da nemamo države, ali sam se nadao, iskreno sam se nadao, jer sam u ovoj državi živio i ostao. I biću i dalje, boriću se i dalje”, kazao je okupljenim novinarima nakon presude Sanjinu Sefiću i ostalima Amir Agić, otac stradale Selme Agić.
“Idemo dalje, nećemo odustati, idemo da pokažemo da u ovoj državi ima života. Političari neka se zapitaju zašto naša omladina ide odavde, ovo je žalosno.

Da njemu daju 14,5 godina, a pomagače oslobode zbog nedostatka dokaza. Ovo je poniženje nas, porodice, maksimalno. Danas se osjećam isto kao da su ponovo pregazili Selmu i Editu.

Nikad u životu nećemo biti kao oni, i oni nikad u život neće biti kao one, nikad. Borićem se i dalje”, kazao je razočarani otac Selme Agić.

“Od prvog dana nisam vjerovala u državu, više ne vjerujem ni u šta u ovoj državi”, kroz suze je poručila Enesa Kekić, sestra stradale Edite Malkoč.

“Najradije bih ovo sve zapalila. Tužilaštvo nas je toliko izradilo i toliko ponizilo. Pitat ću vas samo jedno, da li jedan život u Bosni i Hercegovini vrijedi 7 godina zatvora? Ko god može nak ide iz ove države, neka niko ne dočeka ni da prenoći. Nemam riječi, poniženi smo do maksimuma”, kazala je Enesa Kekić.
Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu prvostepeno je danas osudio Sanjina Sefića na 14 i po godina zatvora. Vrijeme provedeno u zatvoru bit će uračunato u kaznu. Svi ostali osumnjičeni da su mu pomagali u bjekstvu, oslobođeni su optužbi – prenosi Fokus.

Panika u RS: Svjetski poznata organizacija podnijela krivične prijave protiv Milorada Dodika!

Policija “udarila” na 23 osobe iz grupe Pravda za Davida