in

Širi se fotka računa iz kafića u Kostreni s porukom svima koji se žale na cijene

Na računu jednog kafića u Kostreni nalazi se zanimljiva poruka. Na dnu je gostima pojašnjeno zašto je cijena takva kakva je.

“PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju države koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne”, poručio je vlasnik kafića.

Miro Juraj, vlasnik Mosquito bara u Kostreni, objasnio je svoj potez.

“To je bilo jednostavno iz razloga jer mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju par stotina milijuna stanovnika stoji PDV koji sam naveo, po čemu smo to mi drugačiji, a promoviramo se kao turistička zemlja?

Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13% i kad su digli na 25%, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%.

Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti.  Svi koji se žale da im je kava skupa trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, koliko se državi daje novca”, rekao je.

Zabrinjavajući prizor: Pogledajte kako je danas izgledao centar Splita

Najtužnija slika: Voda joj je uništila sve što ima, ali ona ne želi da se skloni sa kućnog praga