SJAJAN OSVRT UGLEDNOG BANJALUČKOG NOVINARA Forza Bosna ili zašto volim Zmajeve

Od malena se trudim da budem pošten prema sebi i drugima, pa sam u skladu s tim, posebno u mladosti često ulazio u sukobe sa neistomišljenicima, koji su “igrom slučaja” bili uvijek većina.

PIŠE: Nebojša Šatara (Mondo.ba)

Tako je i danas, mada sam naučio da svoje argumente više ne iznosim ukoliko neistomišljenici, po mom sudu, to ne zaslužuju, odnosno ukoliko nisu dovoljno tolerantni da saslušaju i nekog ko se s njima ne slaže. I da misle svojom, a ne glavom bilo kakvog mnoštva, od zajednice etažnih vlasnika, preko političke partije, pa sve do religije ili nacije.
A tako se dobijaju izbori…Urlanjem, prekidanjem, napadanjem, lažima, podmetanjima, prijetnjama, ukratko kreiranjem straha i nesigurnosti, a ne programom, razvojem, napretkom ili dosljednjošću pa onda možete da zamislite kako je to kad ste običan čovjek.

Elem, kad se raspala Jugoslavija, ona velika, naravno da sam ostao navijač države koja ju je naslijedila – SR Jugoslavija, pa potom Srbije i Crne Gore, te na koncu Srbije, jer pripadam srpskom narodu.

Navijač sam i selekcije Crne Gore takođe jer skoro deceniju ljetujem u Herceg Novom, gradu koji je u srednjem vijeku osnovao kralj Srba, Bosne, Primorja i Humske zemlje Tvrtko Prvi Kotromanić, a koji je prema starim spisima istoričara slavio identični slavu kao i moja porodica – Sv. Grigorija Čudotvorca.
Bodrio sam ranije često i Hrvatsku, praktično sve do samog finiša prošlogodišnjeg Mundijala u Rusiji s obzirom da mi je rođena žena Dalmatinka, ali sam prestao kad su plasman u polufinale “vatreni” proslavili pjevajući filoustaške pjesmuljke izvođača poznatog po “vanvremenskom” hitu “Jasenovac i Gradiška stara” u kojoj se veliča, i to u bukvalnom smislu, klanje Srba.

Da ne pričamo o hrvatskim fudbalskim navijačima, koji koriste gotovo svaku priliku da povicima “Ubij Srbina” ili “Srbe na vrbe”, proslave sportski uspjeh svog nacionalnog tima, pa je onda još jasnije i prirodnije što sam prestao da bodrim “kockaste susjede”.

OSTATAK SJAJNE KOLUMNE NEBOJŠE ŠATARE PROČITAJTE NA OVOM LINKU