Sjećate se dilera diploma Senada Pehlivana? E pa on je sad slobodan čovjek, uhljeb, i dalje radi u državnoj firmi u kojoj je i radio…

Banjalučki novinar Dragan Bursać se na svom Facebook profilu kratko osvrnuo na Senada Pehlivana, čovjeka koji je nedavno uhvaćen kako prodaje diplome.

Ekipa novinara Žurnala jasno je dokazala kriminal, ali reakcija nadležnih institucija je izostala.

Reakciju Bursaća prenosimo u cijelosti i bez intervencija.

“Znate ovog lika Senada što su ga Žurnalovci uhvatili prije njesec dana kako prodaje diplomu. E pa on je slobodan čovjek, uhljeb, radi u državnoj firmi u kojoj je i radio.

Neko kaže da više ne prodaje diplome, a opet vrag će ga znati, možda i prodaje. Samo to više niko ne smije istraživati.

Jer, sjetićete se i toga, čitava priča je okončana prijetnjama novinarki od strane Tužlaštva da će biti uhapšena.

I tako, slobodan budžetski čovjek i diler diploma Senad Pehlivan živi jedan fin život. I direktor ga hvali, kaže ne može mu niko dati otkaz na osnovu “kuloarskih priča””, napisao je Bursać.

Podsjećamo, prije skoro mjesec dana Žurnal je objavio istraživanje o kupovini diploma u Bosni i Hercegovini. Za 17 dana preko posrednika Senada Pehlivana dobili su diplomu srednje medicinske škole.

Prodavač diploma Senad Pehlivan slobodan je čovjek i uz to prima platu iz federalnog budžeta – objavio je danas Žurnal nastavak priče.

Senad Pehlivan zaposlen je na mjesto refernta za zaštitu na radu u Javnoj ustanovi Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin u Fojnici.

Direktor ove ustanove Adis Ramić za Žurnal kaže da je “iz kuloarskih priča” čuo šta njegov uposlenik zaista radi.

Prodaja diploma za direktora Ramića ne predstavlja problem jer te aktivnosti Pehlivan obavlja u “privatno vrijeme” a ne u okviru radnog vremena.

“Obzirom da sam ja vršilac dužnosti ovdje i da on dolazi na radno mjesto, da obavlja svoje poslove u toku radnog vremena, ja nisam imao na osnovu čega da poduzimam bilo koje druge radnje za njegove aktivnosti van radnog vremena”, kaže Ramić.