Skandalozno: U Hercegovini klanjana dženaza Željku Komšiću

Bljesak, info

U sklopu pokladnih dana, u nedjelju su u Čapljini održane Velike maškare – Karneval fest 2018, a zabavni skup je dobio i političke konotacije.

Tradicionalne Velike maškare započele su budnicom i promenadom u 6.00 sati ujutro, a poslijepodne je održana karnevalska povorka od Trebižata do Trga kralja Tomislava u Čapljini gdje je bila upriličena primopredaja gradske vlasti i podizanje karnevalske zastave.

Podignuta je i optužnica protiv Marka Krnjevala – lika koji simbolizira haaškog suca koji je osudio generala Slobodana Praljka, piše Bljesak.info.

Tokom dana upriličen je i performans sahrane odnosno ”dženaze za Željka Komšića” što je odmah izazvalo žestoke osude javnosti u Bosni i Hercegovini. Završne maškare planirane su 13. veljače okupljanjem promenadne povorke, a istoga dana najavljen je i prijam kod načelnika općine Čapljina.

Spaljivanje Marka Krnjevala i zabava predviđena je u utorak u večernjim satima. Inače, 54. Pokladni dani Trebižat-Čapljina započeli su 4. veljače Malim maškarama u Domu kulture u Trebižatu. Organizator Pokladnih dana je HKUD ”Seljačka sloga” iz Trebižata.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.