Skupština BIZ Helsingborg

Skupština BIZ Helsingborg održaće se u subotu

Posljednje Vijesti

BIZ Helsingborg koristi priliku da sve članove podsjeti i pozove na redovnu godišnju Skupštinu koja će se održati u subotu, 27. januara 2018. godine sa početkom u 14.30h, u prostorijama Džemata.

”Svim članovima smo već poslali poštom poslali pismo. U slučaju da ima onih koji su promjenili adresu, a nisu nam javili i nisu dobili pismo, zamolili bi da nam se jave kako bi mogli ažurirati njihove podatke u našem registru”, saopšteno je iz Helsingborga.

Malo podsjećanje, u četvrtak, 25. januara, u 18 sati omladina će održati svoju Skupštinu, pa bi bilo dobro da što više naše omladine prisustvuje.

Podsjećanja radi, u Kraljevini Švedskoj živi oko 80.000 osoba porijeklom iz Bosne i Hercegovine, uključujući potomke bh. iseljenika rođene u Švedskoj, odnosno drugu i treću generaciju bh. migranata, koji prema brojnosti spadaju u treću imigrantsku grupu u toj zemlji.

Većina ih je stekla švedsko državljanstvo oko 50.000 jer je Švedska jedna od zemalja sa kojom je BiH potpisala bilateralni Sporazum o dvojnom državljanstvu.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.