in , ,

SRBIJA SE TRESE Opsadno stanje u Beogradu, specijalci naoružani dugim cijevima okupirali cijeli grad: Svi su u strahu, mnogo uhapšenih!

Grupa ekstremnih desničara već nekoliko sati drži u blokadi centar Beograda, tačnije ugao Ulice kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, pokušavajući tako da spriječi održavanje Parade ponosa.

Specijalci naoružani dugim cijevima okupirali su cijeli grad. Građani strahuju od eskalacije sukoba.
Ekstremisti su se u jednom trenutku potukli sa pripadnicima Žandarmerije koji su pokušali da ih potisnu sa mjesta koje je bilo u blokadi.

Najmanje četiri osobe su uhapšene, javljaju reporteri sa lica mjesta. Pretpostavlja se da u sukobima ima i povrijeđenih, ali zvaničnih informacija još nema!

Kako saznajemo, do koškanja sa čuvarima reda je došlo zato što je dio ekstremista htio da se izdvoji i krene u susret učesnicima Parade ponosa, što je Žandarmerija spriječila. Nakon što je Žandarmerija spriječila incidente, ekstremisti su u znak revolta legni nasred ulice.

Druga grupa ekstremista pokušala je da pobjegne u pravcu Crkve svetog Marka kako bi se susreli s učesnicima “Prajda”, ali pripadnici Žandarmerije su ih fizički spriječili da to učine i izazovu još veće incidente.
Okupljeni desničari najavili su kako se nemaju namjeru povlačiti “ako je potrebno i cijelu noć”. Također tvrde kako je njihov skup legalno prijavljen.

– Ne želimo da oni šetaju gradom – rekli su ekstremisti koji pjevaju “Oj Kosovo, Kosovo”, drže zastavu Srbije, nose križeve, ali i transparente poput “nemoral i gej sramotu nikad više u životu”.

Revolveraški obračun na magistralnom putu kod benzinske pumpe u Doboju, ima ranjenih i uhapšenih!

Nije se mogao suzdržati: Pobiješnjeli Sead Kolašinac usred meča “ošamario” saigrača!