ŠTA NIJE UREDU SA NAMA? Nakon tragične smrti prelijepe Amine Beširević, pojavila se lavina MORBIDNIH komentara

Vijesti

Ženomrsci koriste svaku priliku da plasiraju svoje stavove, pa ni mrtvu djevojku nisu ostavili na miru.

Pogibija 18-godišnje Amine Beširević, maturantkinje iz Cazina, tokom obuke za vozački ispit potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Uslijedile su i dirljive poruke njenih školskih drugova, sugrađana, ali i mnogih ljudi koji Aminu nisu poznavali, ali saosjećaju sa njenom porodicom. Instruktoru, koji je sa Aminom bio u automobilu, danima nisu smjeli da kažu da je njegova mlada kandidatkinja poginula.

Mnogima je ova tragedija bila i povod da ponovo opomenu sve vozače da budu oprezni i smanje gas.

Tužna vijest se brzo proširila medijima i društvenim mrežama, pa je i na ovim platformama izazvala brojne komentare, među kojima ima i škonatnih.

Ženomrsci koriste svaku priliku da plasiraju svoje stavove, pa ni mrtvu djevojku nisu ostavili na miru.

-To joj je sudbina, dotlen joj je Alah prepiso da živi, a sve ostalo je nebitno… A što se tiče žena ja bi lično zabranio ženama da voze i polažu vozački. Nije to za njih nego kuća i kuhinja – napisao je jedan Fejsbuk komentartor, koji, kako na svom profilu tvrdi da živi u Kaliforniji i da je studirao je na UCLA. Mnogi, međutim, sumnjaju da je u pitanju lažni profil.

Ovaj je komentar izazvao brojne reakcije, koje se najčešće svode na jednu riječ. Užas! Strašno! Morbidno. Jedan odgovor je, međutim, ukazao na rastuću mizoginiju.

– Najgore je što je ovakvih “komentatora” sve više. Ali bogami raste i broj vozačica pa ćemo vidjeti čija je jača – napisala je Samra iz Sarajeva.

Leave your vote