in ,

SVI SU IZNENAĐENI Punac Vladimira Putina stigao u Srbiju! Jedan je od najmoćnijih muslimana i biznismena u Rusiji…

Jedan od najmoćnijih biznismena u Rusiji Marat Kabajev (57) bio je gost Islamske zajednice Srbije, gdje su dogovoreni milionski poslovni poduhvati naših firmi sa juga Srbije i kompanija sa azijskog tržišta

Međunarodna asocijacija Islamskog biznisa (MAIB), na čijem čelu je upravo Kabajev, u razgovoru sa privrednicima iz Srbije pokazala je veliko interesovanje za investicije u oblasti tekstila, građevine i proizvodnje namještaja.
Sa potencijalima koje Srbija pruža stranim investitorima gosta je upoznao beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, koji kaže da će upravo ovi poslovni poduhvati znatno doprinijeti porastu izvoza.

– Tržište u bivšim sovjetskim zemljama je ogromno i pruža veliku perspektivu za domaće proizvođače kada je riječ o izvozu robe. Ovo je tek prva posjeta Kabajeva našoj zajednici, a nakon naše uzvratne pojsete, koja je zakazana za 24. april, vjerujemo da će to rezultirati konkretnim investicijama u našoj zemlji, kao i povezivanjem naših kompanija sa kompanijama iz Rusije i ostalih sovjetskih država – kaže muftija Jusufspahić, koji je pozdravio osnivanje predstavništva MAIB u Srbiji, na čije čelo je postavljen Jakub Leković.

Marat Kabajev je jedan od ključnih ljudi među 30 miliona ruskih muslimana, koji crpi uticaj iz brojnih poslova koje obavlja u ruskoj prijestolnici i koji svoj uticaj i poslove uveliko širi daleko van granica Rusije. Osim što je stvorio udruženje ruskih muslimanskih poslovnih ljudi, poznat je i kao bivši fudbaler i trener koji je igrao i za reprezentaciju tadašnjeg SSSR-a. Kabajev je punac Vladimira Putina.

Naime, javnosti je Kabajev posebno zanimljiv upravo zbog toga što je otac Aline Kabajeve, koja je navodno, više od deset godina u bliskoj vezi sa Vladimirom Putinom.

Međutim, Alina je bila zvijezda i prije veze sa Putinom. Sa 15 godina je postala prvakinja Evrope u gimnastici, i tako ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Sportom je prestala da se bavi 2007 godine, a nakon toga zaplovila je vodama šou-biznisa. Snimala je filmove, reklame, a iste godine postala je i članica Putinove Ujedinjene Rusije i ušla u parlament Rusije.
Tako je i upoznala Putina, sa kojim je vrlo brzo postala i intimna. Otkad je Kabajeva viđena nekoliko puta kako nosi navodni vjerenički prsten, na društvenim mrežama se spekuliše i da se par vjenčao.

Inače, Putin se razveo od prve žene Ljudmile 2014. godine. Iste godine Alina je postala predsjednica upravnog odbora “Nacionalne medijske grupe”, moćnog holdinga čiji se prihodi mjere milionima dolara. Ta grupa pod kontrolom drži portale, televizijske i producentske kuće i druge medije.

Inzko, Fena

POTPUNI ODLAZAK OHR-a IZ BIH?! Inzko konačno otkrio kada bi se mogao ukinuti Ured visokog predstavnika!

Bizaran slučaj u Maglaju: Nije platio kaznu od 30KM, pa dobio 15 dana zatvora!