Svi znamo pjesmu “Što to bješe ljubav”, ali sada je Tonči Huljić otkrio od koga ju je “ukrao” i dao Dragojeviću!

Posljednje Zabava

Za sedam danas bit će održan veliki koncert Zagrebačke filharmonije u Lisinskom na kojem gostuju Tonči Huljić (57) i njegova Madre Badessa.

Zanimanje publike je veliko, a kompozitor kaže da je ovo tek upoznavanje publike s time što Zagrebačka filharmonija i Tonči Huljić žele raditi.
U Lisinskom će premijerno biti izvedena “Dva put san umra” u novom aranžmanu.

I ne samo ta pjesma. Za Olivera sam napisao tri pjesme i sve su bile karijerske. Zdenko Runjić, najbliži saradnik i moj otac u muzičkom smislu, pitao me imam li pjesmu za Olivera. Napisao sam je na njegovu molbu. I kad je prvi put, 1988., postao direktor Splitskog festivala, trebala mu je pjesma za Olivera. Nije bilo zgodno da je on kao direktor napiše. Od Marine Tucaković i njenog supruga Fute donio sam ‘Što to bješe ljubav’. Napisali su to za Zdravka Čolića. Čuo sam je i tražio da mi daju tu pjesmu da je pokažem Zdenku. Dvije godine poslije Zdenko je i dalje bio direktor, zamolio me da napišem još jednu, pa sam napravio ‘Neka se drugi raduju’. Oliver je s tom pjesmom pobijedio. Zadnja je bila ‘Dva put san umra’. Sad se pjesme vraćaju autoru. I bavim se u posljednje vrijeme time da objedinim sve što sam radio dosad, da podvučem crtu i mirno krenem dalje – rekao je Tonči za 24sata.hr.

Leave your vote