in ,

Tragičan slučaj u BiH: Napravila lažni profil pa ucjenjivala momka. On se iz očaja ubio…

Iznudila od njega 10.000 maraka

06.02.2020., Banja Luka, Bosna i Hercegovina – U banjaluckom Okruznom sudu pocelo je sudjenje optuzenima za ubojstvo Slavise Krunica, BH milionera i vlasnika Sektor sekjuritija, najvece zastitarske agencije u BiH. Optuzeni su Benedi Djukanovic (42), Emilio Baldo (53) i Rodoljub Gajic (35). Republicko javno tuzilastvo ce u toku procesa saslusati 21 svjedoka, medju kojima i Gorana Ilica, jedinog prezivjelog iz automobila u kojem se vozio ubijeni Krunic. Osim Krunica, u napadu na makadamskom putu u naselju Glamocani u blizini Banjaluke 22. travnja 2019. godine, ubijen je i Krunicev tjelohranitelj Zarko Pavlovic. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Bijeljinska policija uhapsila je M.M. (26) iz ovog grada zbog sumnje da je počinila iznudu, koja je dovela do smrti jedne osobe.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Bijeljina, sumnja se da je M. M. u periodu od augusta do oktobra mjeseca 2020. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, ozbiljnom prijetnjom predstavljajući se putem lažnog Instagram profila pod imenom B. K. iz Tuzle prinudila muškarca M. N. (23) da joj u više navrata preda novac u iznosu od 500 KM i drugim apoenima u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM.

– Nadalje, kao posljedica tih ozbiljno upućenih prijetnji nastupila je smrt M. N. – samoubistvo vješanjem – ističe se u saopćenju PU Bijeljina.

U toku je kriminalistička obrada nad M. M. u cilju utvrđivanja svih činjenica i prikupljanja dokaza, nakon čega slijedi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini o počinjenom krivičnom djelu iznuda.

Šokantna ispovijest Emira Durakovića koji je prije 40 dana zbog koronavirusa izgubio oca i dva brata!

U BiH 718 novozaraženih koronavirusom, najveći broj od početka epidemije