in

Trikovi za mršavljenje bez muke: Budite na dijeti bez da osjećate konstantnu glad!

Jedite više začinjenu hranu. To je jednostavan trik koji pojačava okus hrane i potiče mršavljenje tako što gubite apetiti.

Konzumiranje crvene ljute paprike može pomoći u upravljanju apetitom i sagorjevanju kalorija nakon obroka.

Pića sa šećerom se obično ne preporučuju kada ste na dijeti. Jednostavan trik je da konzumirate manju količinu soka, a da se ne odričete omiljenog napitka. Kada pijete sok stavite u tanju, a dužu čašu i dodajte leda.

Uživajte u menti čiji miris i ukus mogu pospiješiti vaše mršanje. Umjesto užine popijte čaj od mente.

Osim toga jedno od rješenja je da jedete s rukom kojom inače ne jedete. To će vas usporiti dok jedete i budete pažljiviji. To će vam smanjiti glad i bit ćete duže siti.
Kupite set obojenih tanjira. Ovo istraživanje sugerira da je kontrast boja između vaše hrane i tanjira ključan za manje posluživanje hrane. Iako razlog još nije potpuno jasan, neka istraživanja su pokazala da osobe koje jedu iz na primjer crvenih tanjira jednu manje.

Ako pretjerujete s posluživanjem , vjerovatnije je da ćete se prejesti. Zbog toga biste trebali kupovati manje tanjire. Služit ćete manje hrane i samim tim i manje jesti.

Svi volimo slatkiše i većina nas ne može dočekati desert dok večera. Nažalost, znamo i da se ove poslastice ne uklapaju previše u dijetu. Zbog toga sebi radije pripremite šolju slatkog čaja.

Svaki obrok započnite čašom vode. Konzumacija dosta vode i biljnog čaja pomoći će vam da budete siti tokom dana. Srećom voda je jedna od rijetkih stvari u kojoj beskonačno možete koristiti.

Ove probleme u vezi nemojte ignorirati!

U Novom Pazaru sve gore, Srbija zvanično odbila pomoć BiH