U Tešnju održana donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI”

U ugodnoj atmosferi i predivnom ambijentu restorana „Teša“ Tešanj u petak, 7. decembra, organizovana je tradicionalna 12. Donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović – SISI”, koji djeluje pri Forumu mladih OO SDP BiH Tešanj.

Ideja vodilja i osnovni cilj djelovanja ovog Fonda je pomoć mladima u procesu osnaživanja kroz obrazovanje, a koji se realizuje kroz dodjelu jednokratnih novčanih pomoći učenicima i studentima sa područja naše općine, ali i kroz niz drugih projekata i aktivnosti, koje za cilj imaju promociju obrazovanja.

“Zahvaljujemo se svima koji kroz sve ove godine pomažu i podržavaju rad i djelovanje Fonda, te nam tako omogućavaju da uspješno realizujemo zacrtane ciljeve, te održavamo ovaj projekat po kome je Forum mladih OO SDP Tešanj jedinstven i prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini.

Posebno nas raduje, da iz godine u godinu, ovu ideju podržava sve veći broj privrednika, ali i grđana koji dolaze iz drugih političkih opcije, a što jasno pokazuje da postoje ideje i vrijednosti oko kojih se možemo okupiti, bez obzira na sve naše razlike.

Također, pozivamo sve one koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u unapređenju obrazovanja da nam se pridruže jer “Obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet” (Nelson Mandela)”, saopćeno je iz SDP-a Tešanj.