Za dlaku izbjegla metak: Razbojnici pucali na Opel koji je vozila kćerka poznatog biznismena

Crna hronika

Ko su razbojnici koji su iz automatskog oružja pucali na Opel Astru, kojom je upravljala Ljubica Romanić, kćerka Željka Romanića, prijedorskog biznismena i vlasnika firme Peti neplan, za sada je nepoznanica. Osim da je slučaj okarakterisan kao krivično djelo pokušaj razbojništva i da se traga za osumnjičenima, u prijedorskoj policiji nisu željeli govoriti o više detalja.

Pobjegla nepovrijeđena

– Prema prijavi, više maskiranih lica je u Niševićima uz upotrebu oružja pokušalo da zaustavi vozilo kojim je upravljala Lj. R. iz Omarske. Obavljen je uviđaj, a policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem pronalaska izvršioca, utvrđivanja svih okolnosti prijave i rasvjetljavanja krivičnog djela, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kako nezvanično saznaje Oslobođenje, hitac koji su razbojnici ispalili pogodio je zadnje lijevo svjetlo i završio u zadnjoj klupi automobila. Romanićeva je uspjela da pobjegne nepovrijeđena.

– Radilo se o sačekuši, jer su razbojnici na cestu postavili betonski blok, a kada je Romanićeva naišla, pokušali su je zaustaviti povicima “policija”, “policija”. Vjerovatno su je htjeli opljačkati, pojašnjava nam izvor blizak policiji.

Ispaljeni hitac

Navodno su u razbojništvu učestvovale četiri osobe, od kojih je jedna bila u vozilu, a tri na putu s automatskim puškama.

– Romanićevoj su postavili betonski blok kao prepreku na putu kako bi je zaustavili. Ona je ubrzo shvatila o čemu se radi te je dala gas i krenula naprijed. Neko od osumnjičenih je ispalio hitac u zadnji dio vozila, a ona je uspjela pobjeći, dodaje izvor.

Leave your vote