Žustra reakcija na Dodikove nebuloze: “Banja Luka nikad nije, niti će biti srpski grad, još manje Vučićev”

Ramiz Salkić

Izjavama da je Banja Luka srpski grad širi se vjerska i nacionalna mržnja te se dodatno poziva na majorizaciju, diskriminaciju i tihi mirnodopski progon svih onih koji se ne slažu s aktuelnom seperatističkom politikom Milorada Dodika, ukazao je danas potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

Takve izjave, kako je naglasio, nanose štetu svim građanima i nisu u interesu mira i progresa građana Banja Luke, ali i svih drugih građana entiteta i države Bosne i Hercegovine.

Podsjetio je da je Banja Luka bosanskohercegovački šeher opjevan u pjesmama i kao takvu je doživljavaju i u srcima nose svi građani Banja Luke i Bosne i Hercegovine.

“To je tako bilo i tako će ostati i to neće uspjeti promjeniti nacionalistička i seperatistička politika Milorada Dodika, kao što nije uspjela promjeniti ni agresivna politika ratnog zločinca Radovana Karađića koji je vodio pobunjene bosanske Srbe i kao takav je osuđen za genocid nad Muslimanima – Bošnjacima u zaštićenoj zoni UN Srebrenica”, naveo je Salkić.

Banja Luka nikad nije, niti će, dodaje, biti srpski grad, a još manje na nju polaže pravo Aleksandar Vučić, „koji je bio sudionik agresije na Bosnu i Hercegovinu“. “Ona je bila i ostaje grad svih onih koji je vole, a ne onih koji je svojataju za sebe i šire mržnju prema drugima”, kazao je Salkić.

Banja Luka i Bosna i Hercegovina preživili su, kaže, mnoge kroz historiju koji su pokušavali dijeliti Bosnu i Hecegovinu, pa će preživjeti i ove najnovije nasrtaje Milorada Dodika.

“Posljedice koje ostavlja seperatistička i antimirnodopska politika Mlorada Dodika vidljive su pred stranim konzulatima u Banja Luci svakoga dana jer građani odlaze ne želeći da žive u društvu neizvjesnosti i svakodnevnog straha od mogućih sukoba koje produkuje aktuelna vlast u entitetu predvođena Miloradom Dodikom.

Zbog svega ovoga, a u interesu mira i stabilnosti te u interesu svih građana Bosne i Hercegovine i regiona krajnje je vrijeme da se zaustavi huškačka politika koja ugrožava mir, a koju predvodi Milorad Dodik”, kazao je potpredsjednik entiteta.

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je prethodno na konferenciji za novinare rekao da lider SDA Bakir Izetbegović „ne može da svojata Banja Luku kao šeher grad te da ona pripada Srbima i srpskom narodu i RS-u“.

“Banja Luka više pripada Aleksandru Vučiću i više podržava Vučića nego što je ikada i što će ikada podržavati Izetbegovića i njegove sljedbenike”, ustvrdio je Dodik.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.