in

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović najavljuje: “Beograd će dio vakcina protiv korone ustupiti RS-u”

Stefanovića su upitali i da li zbog toga očekuje “probleme” iz Sarajeva?

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija ustupiti dio vakcina protiv virusa korona i RS, ako ih bude imala dovoljno.

“Ako budemo imali dovoljno šta bi falilo da neki deo vakcina ustupimo i RS, ako oni ne uspiju da nabave. Valjda je naš osnovni cilj da zaštitimo ljude od zaraze, da pomognemo”, rekao je Stefanović.

Na pitanje da li u tom slučaju očekuje probleme iz Sarajeva, Stefanović je odgovorio da Srbija nikoga nije odbila ko god joj se obratio za pomoć, te dodao da Beograd hoće posebne veze sa svima u BiH.

“Naravno da volimo RS i svoj narod, to niko ne može da spriječi. Ali šta mi ugrožavamo ako nekome pomažemo, kada izgradimo školu, bolnicu, kada damo neku pomoć u novcu, šta je tu loše?”, upitao je Stefanović.

On je rekao da Srbija time pomaže i cjelokupnoj BiH, jer to znači više investicija na teritoriji BiH, više izliječenih ljudi, više djece koja se školuju u najboljim uslovima.

“Valjda je to dobro. Ili oni podrazumijevaju da tamo gdje žive Srbi ne treba ništa da se investira, ne treba da se pomaže? Onda treba da se zapitaju šta je suštinski njihova poruka”, rekao je Stefanović za Televiziju “Prva”.

Prvog dana na posao autobusom, onda Land Roverom, a sada ima i nosača kišobrana…

Građani ne žele hidroelektranu na rijeci Bosni: “Referendum ili međunarodni sudovi!”