in ,

Poziv za učešće na Poslovnom forumu u Švicarskoj

Poziv za učešće na Poslovnom forumu u Švicarskoj, Pixabay
Poziv za učešće na Poslovnom forumu u Švicarskoj, Pixabay

S ciljem unapređenja ekonomske saradnje i promocije izvoza Bosne i Hercegovine u oblasti ’housing-a’ na tržištu Švicarske, a na inicijativu i u partnerstvu sa udruženjem i-platform – Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine iz Berna, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Privredna komora Republike Srpske, Privredna komora FBiH, projekat Dijaspora za Razvoj (koji predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ambasade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP) i SIPPO, organiziraju Poslovni forum i B2B sastanke koji će se održati u Zurich-u, Švicarska, 10. novembra 2017. godine.

Poziv se odnosi na firme iz oblasti ‘housing-a’ zainteresirane za poslovanje na tržištu Švicarske, tj. na firme koje nude usluge projektiranja (dizajna) i/ ili proizvode za građenje i opremanje stambenih, ugostiteljskih/ smještajnih, te poslovnih objekata, kao što su: namještaj, podovi, građevinska stolarija, montažne kuće i elementi, građevinski materijali i drugi proizvodi za građenje i opremanje.

Više informacijama o inicijatorima i organizatorima događaja, programu, kriterijima za učešće bh. firmi i načinu pokrića troškova, nalazi se u “Pozivnom pismu” u prilogu.

Zainteresirane firme trebaju se prijaviti popunjavanjem i dostavljanjem priloženog obrasca “Company Profile” putem e-maila, na bazi kojega će se vršiti selekcija zainteresiranih kandidata.

Rok za prijavu učešća je 6. oktobar 2017. godine, saopšteno je iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.zu

Sarajevo

Važno uputstvo za sve one koji iz dijaspore uskoro dolaze u Sarajevo

HIFA

Nevjerovatna poruka direktora HIFA-e na Facebooku