in

Prodali su sve što su imali i krenuli na put oko svijeta!

Dvadesetdevetogodišnji Johannes Richter i njegova 25-godišnja djevojka Vivian Velle napustili su svoje poslove 2018. godine i započeli svoj put oko svijeta. Segmente putovanja često objavljuju na svom Instagram profilu pa do sada imaju čak 286 hiljada pratitelja.
Za portal Klix.ba kazali su zbog čega su se odlučili na ovaj korak, koje su to tamne strane putovanja i influenserskog života te koliko se novca može zaraditi od ovog posla.

Johannes Richter je bivši pravnik iz Hamburga, a Vivian je bivša savjetnica za finansije iz Fusenna, malog grada u Bavarskoj. Godine 2018. odlučili su da napuste svoju državu kako bi ostvarili svoje snove.

Zbog ovog putovanja napustili su svoj unajmljeni stan, prodali sve stvari i uzeli ušteđevinu koju su sakupljali još od studentskih dana.

“Oboje smo radili, međutim naše nas profesije i radna mjesta nisu nas činili sretnim. Radili smo po devet sati pet dana u sedmici i nismo imali nikakvu šansu da pokažemo svoje ideje i kreativnost. Odlučili smo da, umjesto da vodimo život koji nas čini nesretnim, jednostavno odemo raditi ono što najviše volimo – putujemo. Naravno, morali smo imati novac za svoja putovanja pa samo odlučili zarađivati putem društvenih mreža. Zbog toga smo otvorili Instagram nalog”, kazao nam je Johannes.

Svojim putovanjima željeli su svoje pratitelje povesti sa sobom. Natjerati ih da bar mislima budu na mjestima koja posjećuju. Johannes i Vivian su do sada posjetili Šri Lanku, Mijanmar, Filipine, Maleziju, Indoneziju, Austriju, Maroko, Indiju, Tajland, Italiju, Francusku, Portugal, Španiju, Egipat, Tursku, Jordan, Južnu Afriku i Namibiju.

“Kada planiramo sljedeće putovanje, uzimamo u obzir samo odredišta koja smo oduvijek željeli vidjeti. Provjerimo koje je najbolje vrijeme za posjete, koji su to najjeftiniji letovi i pakujemo kofere. Obično prije toga na interneti potražimo mjesta koja želimo fotografisati. Zahvaljujući Instagramu i našoj agenciji za društvene medije, sada možemo finansirati svoja putovanja”, kazala je Vivian.

Johannes i Vivian kažu kako su veoma sretni što su zajedno počeli ovu pustolovinu, iako neke stvari mogu biti prilično izazovne za vezu, jer su zajedno 24 sata sedam dana u sedmici.

“Sjajno je što možemo zajedno doživjeti sve lijepe uspomene. Osim toga, zajednička putovanja su nam potvrdila da izvrsno funkcioniramo kao tim. Mislim da nam ne bi bilo tako lijepo da smo sami pošli na ova putovanja”, kazao je Johannes.

Dodao je i kako putovanja ponekad mogu biti dosta iscrpljujuća te da i putovanje svijetom može imati svoje tamne strane.

“Iako na Instagramu sve izgleda savršeno, mi zapravo ne boravimo tako često u luksuznim hotelima. Uvijek se trudimo putovati što jeftinije, što često znači i neudoban lokalni prijevoz i često jeftin i ne baš lijep smještaj. Osim toga, i ustajanje prije zalaska sunca, kako bismo dobili lijepe snimke mjesta, također nekada mogu biti iscrpljujući”, kazao je.

View this post on Instagram

When your childhood dream becomes reality and you feel like a 21st century fairytale princess 👸🏻surrounded by fairy chimneys (that’s what they call these rocks in the background) in the middle of magical Cappadocia ✨! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #cappadocia #göreme #kapadokia #kappadokien #lovevalley #cappadociaturkey #kapadokya #turkey_photo #turkey_shot #discoverturkey #turkeytravel #turkiye #turkey🇹🇷 #visitturkey #turkeytravel #türkei #coupletravel #coupletravels #coupleswhotravel #travelcouplegoals #instacouple #couplelove #couplelife #coupleinlove #couplesofinstagram #togetherforever #couplestravel

A post shared by JOHANNES & VIVIAN (@jovi_travel) on

Stravična saobraćajna nesreća: Eksplodirao kamion, ima i poginulih…

KLONITE SE OVIH HOROSKOPSKIH ZNAKOVA! Saznajte koji znakovi su najveći neprijatelji!