in

Skandalozno: U Hercegovini klanjana dženaza Željku Komšiću

Bljesak, info
Bljesak, info

U sklopu pokladnih dana, u nedjelju su u Čapljini održane Velike maškare – Karneval fest 2018, a zabavni skup je dobio i političke konotacije.

Tradicionalne Velike maškare započele su budnicom i promenadom u 6.00 sati ujutro, a poslijepodne je održana karnevalska povorka od Trebižata do Trga kralja Tomislava u Čapljini gdje je bila upriličena primopredaja gradske vlasti i podizanje karnevalske zastave.

Podignuta je i optužnica protiv Marka Krnjevala – lika koji simbolizira haaškog suca koji je osudio generala Slobodana Praljka, piše Bljesak.info.

Tokom dana upriličen je i performans sahrane odnosno ”dženaze za Željka Komšića” što je odmah izazvalo žestoke osude javnosti u Bosni i Hercegovini. Završne maškare planirane su 13. veljače okupljanjem promenadne povorke, a istoga dana najavljen je i prijam kod načelnika općine Čapljina.

Spaljivanje Marka Krnjevala i zabava predviđena je u utorak u večernjim satima. Inače, 54. Pokladni dani Trebižat-Čapljina započeli su 4. veljače Malim maškarama u Domu kulture u Trebižatu. Organizator Pokladnih dana je HKUD ”Seljačka sloga” iz Trebižata.

Šepić u Austriji

Šepić posjetio Bosance i Hercegovce u Austriji

Predivni prizor u Austriji večeras: Pogledajte šta su Bosanci i Hercegovci uradili za dječaka Arslana (Video)