in , ,

Svita Milorada Dodika jako ljuta nakon izjava Bakira Izetbegovića: “On poziva na ukidanje RS!”

Radovan Kovačević, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, o Bakiru Izetbegoviću

“Nikada se ne može razgovarati o bilo kakvom umanjenju bilo koje nadležnosti RS, a pogotovo ne o tome da RS ne bude, poručuje Radovan Kovačević”, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kovačević kaže da su ustavne promjene koje brišu i najmanju nadležnost RS ništa drugo ”do neostvarene želje lidera SDA Bakira Izetbegovića”.

“Dejtonska BiH je jedini model za BiH, a sve drugo jeste avantura koja vodi u samo jednom pravcu, a to je da BiH ne bude. RS će, kako god bude, uvijek biti!”, rekao je Kovačević za RTRS,.

Kovačević naglašava da su ovakve izjave Izetbegovića ”potvrda da nisu odustali od takozvane građanske BiH, u kojoj bi Bošnjaci dominirali, a na šta Srpska ne pristaje”.

“Optužbe da je aktuelni saziv Savjeta ministara najgori zapravo su potvrda da jedino na taj način može da radi, a ne kao neka vlada, čemu se nada političko Sarajevo”, ističe Kovačević.

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je danas da smatra da bi se presude Evropskog suda za ljudska prava i presude Ustavnog suda BiH koje su, na prvi pogled, u koliziji mogle implementirati kroz oživljavanje takozvanog “Aprilskog paketa”.

Inače na RTRs-u je danas osvanuo tekst pod naslovom: Izetbegović ponovo poziva na ukidanje Republike Srpske (VIDEO), a to su ispratili i brojni režimski mediji u Srbiji.

Uskoro opširnije…

Prizori su vrlo potresni: Pogledajte snimak obrušavanja kuće nakon zastrašujućih klizišta u Norveškoj

SRĐAN PUHALO IZBACIO IZ CIPELA DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: “Ćirilično te molim”…