in , , , ,

UŽAS U NJEMAČKOJ, KRUŽE HELIKOPTERI Ima smrtno stradalih, automobilom prošao kroz grupu pješaka!

“Molimo izbjegavajte to područje”, kazali su iz njemačke policije.

Nekoliko osoba je povrijeđeno, a dvije su preminule nakon što je muškarac automobilom prošao kroz grupu pješaka u njemačkom gradu Trier.

Prema izvještaju lokalnih medija, vozač se kretao od Porta Nigra do glavnog pijačnog trga. Policija je i dalje na mjestu događaja, a helikopter kruži tim područjem.

Izvor blizak RTL-u kazao je da je lokalna škola u susjedstvu zaključana i slijedi protokole u scenariju mogućeg terorističkog napada.

“Molimo izbjegavajte to područje, policija je na mjestu događaja zajedno s ostalim hitnim službama. Uhapsili smo jednu osobu, a jedno vozilo je zaplijenjeno. Prema prvim informacijama, dvoje ljudi je preminulo. Nastavite izbjegavati centar grada”, javlja njemačka policija – prenio je Klix.

Ulica kroz koju je vozač prošao obično je bila područje na kojem je tradicionalno godišnja božićna pijaca, koja je ove godine otkazana zbog koronavirusa.

Više detalja o ovom slučaju bit će poznato nakon uviđaja.

Oglasio se Mladen Grujičić nakon akcije SIPA-e u Srebrenici: “Ovo je nastavak pritiska na sve Bošnjake koji su spremni na saradnju”

“Provozajte” se novom dionicom autoputa: Zenička obilaznica puštena u promet, cijena za putničke automobile 1 KM