in ,

UZBUNA Nakon smrti Mohameda Morsija u Egiptu proglašena alarmantna situacija!

Egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova proglasilo je alarmantnu situaciju u zemlji nakon smrti prvog demokratski izabranog egipatskog predsjednika Mohammeda Morsija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je angažovalo na hiljade dodatnih snaga sigurnosti nakon vijesti o smrti Morsija, javlja Anadolu Agency.
Državne vlasti su također u okviru poduzetih mjera pozvale oficire i policajce koji su bili na odmoru.

Poduzete su posebne mjere predostrožnosti u državnim i privatnim ustanovama, crkvama i hotelima, a odobren je i plan “C” kojim se omogućava pokretanje operacije protiv terorističkih struktura.

Prvi demokratski izabrani egipatski predsjednik Mohamed Morsi umro je danas u sudnici. Prema navodima egipatske državne televizije, Morsi je izgubio život nakon što je prethodno ostao bez svijesti u sudnici.

Morsiju se na ovom ročištu sudilo za “špijunažu”. Suočavao se s nekoliko optužbi nakon što je svrgnut i zatvoren u vojnom udaru 2013. godine.

Bilo je šest krivičnih prijava protiv bivšeg predsjednika, uključujući bjekstvo iz zatvora, ubistvo, špijuniranje za Katar, špijuniranje za Hamas i Hezbolah, vrijeđanje pravosuđa i učešće u terorizmu.

OBRATITE PAŽNJU Spasila sinu život nakon što je uočila neobičan znak sepse!

KO JE BILA ŽENA KOJA JE BACILA DIJETE, A ONDA IZVRŠILA SAMOUBISTVO: Nećete vjerovati šta je bio razlog koji je odveo u smrt!