Bh. vina prezentovana u Austriji

Ambasada BiH u Republici Austriji organizovala je 25. aprila 2017. godine prezentaciju bosanskohercegovačkih vina u Beču. Na manifestaciji je učestvovalo sedam vinara: Anđelić, Tvrdoš, Vukoje, Vinarija Čitluk, Carski vinogradi, Nuić i Tatarević.

Cilj manifestacije je bilo predstavljanje kvalitetnih vina i značajnih vinara iz BiH austrijskom tržištu, a u svrhu marketinga bh. vina na tržištu Austrije, te stvaranja pretpostavki za pokretanje i komercijalizaciju bh. vina u Austriji.

Događaju je prisustvovalo oko 200 predstavnika privrednog, političkog i diplomatskog života Austrije, uključujući i predstavnike bh. zajednice. Prezentacija je organizovana u auli sveučilišta Webster Vienna Private University, zbog čega je ugođaj i uspješnost same prezentacije dodatno dobilo na kvaliteti.

Prezentacija je naišla na vrlo dobar prijem i kritike prisutnih, koji su imali samo riječi hvale za kvalitetu, aromu i izgled ponuđenih vina ali da je za uspješan plasman i komercijalizaciju potrebno samo dodatno ojačati marketinške aktivnosti i pronaći dobre poslovne partnere u kanalu distribucije i prodaje.

Manifestacija predstavljanja vina održana je u okviru aktivnosti promocije bh. proizvoda u Republici Austriji koje Ambasada BiH u Austriji kontinuirano provodi. U organizaciji manifestacije Ambasadi BiH pomogli su i Predstavništvo Republike Srpske u Beču, tvrtka Wines of Illirya (koja već uvozi BiH vina u Austriju i SAD), te već spomenuti Webster Vienna Private University.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.