Lijepe slike iz Rijeke

Lijepe slike iz Rijeke

U subotu, dana 5.5.2018. god. polaznici islamskog vjeronauka iz Čakovca i Varaždina, u pratnji svog muallima Idriza ef. Hasanovića, i predsjednika Medžlisa islamske zajednice Varaždin, Selaidina Halilija, sudjelovali su na drugom po redu Festivalu islamskog vjeronauka koji se održava u Islamskom kulturnom centru u Rijeci.

Učenici su cijeli dan imali priliku boraviti u riječkoj džamiji, i kroz razgovor i igru upoznati se sa svojim vršnjacima koji su taj dan pristigli iz cijele Hrvatske, njih čak 500!

Nakon izvedenog programa od strane polaznika, kao i naše varaždinke Hibe Amaneh koja je predstavila naš džemat, uslijedila je igra i ručak, a nakon toga šetnjica kroz grad Rijeku i na kraju, povratak za naš grad Varaždin, saopštio je Medžlis Islamske zajednice Varaždin.

Na putu ka Varaždinu, svratili smo i u zagrebačku džamiju, gdje smo imali priliku vidjeti džamiju o kojoj smo toliko lijepoga čuli i mogli gledati samo na slikama.

Na kraju, ovo putovanje ne bi bilo moguće da nije bilo našeg velikog prijatelja džemata Enesa Bajrića koji je sufinancirao troškove puta i kojem se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.