in ,

Pogledajte fotografije sa lica mjesta: U blizini Doboja gradi se moderni kompleks sa bazenima!

Izgradnja kompleksa „Terme Ozren“ u naselju Kakmuž, u opštini Petrovo, započeta 2017. godine, ušla je u završnu fazu, barem što se tiče bazena i prvog sprata objekta. Naime, plan menadžmenta „Kompanije Milojević“, koja je investitor ovog projekta vrijednog više od deset milona maraka, jeste da se kompleks otvara po fazama, a prva faza podrazumijeva puštanje u rad svih bazena, spa i velnes centra, restorana sa kuhinjom, medicinskog bloka kao i soba i apartmana na prvom spratu objekta.

„Naša želja je da sve završimo do prvog maja naredne godine, međutim sve zavisi od toga koliko uspijemo iskoristiti predstojeće zimske mjesece. Mi smo kompletan objekat zatvorili, dakle postavljena je sva vanjska stolarija, pustili smo i grijanje, tako da majstori imaju optimalne uslove za rad tokom cijele zime. Rade se zanatski radovi a neke sobe će već za koji dan biti spremne za opremanje namještajem“, rekao je Slaviša Jović, direktor bijeljinske kompanije „Milojević Gilje-gas“ – piše Glas regije.

Jović je istakao da je predstojeći „najkrupniji zalogaj“ dovesti toplu vodu do objekta, što je zbog same karakteristike vode vrlo kompleksan posao.

„Mi u prvom momentu nismo znali šta taj posao podrazumijeva, što nam je povećalo troškove za oko milion ipo maraka. Drugi problem nam je i dalje nedovoljan broj radnika, ali nadamo se da ćemo uprkos svim teškoćama svečano otvaranje objekta upriličiti početkom naredne ljetne sezone“, rekao je Jović, naglasivši da će drugi i treći sprat objekta, u kojima će do maja biti završeno oko 60% radova, biti otvarani u narednim fazama projekta.

Gradilište je danas obišao načelnik opštine Petrovo Ozren Petković sa saradnicima, i tom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da se radovi polako ali sigurno privode kraju.

„Mislim da većina mojih sugrađana, koji željno iščekuju otvaranje ovog kompleksa, još uvijek nije svjesna šta ćemo mi zapravo imati u svojoj sredini. Ovo je ogroman projekat, kompleks kakav zasigurno ne postoji u široj regiji, i zaista sam ponosan na činjenicu da je rukovodstvo opštine Petrovo dalo svoj doprinos u obezbjeđivanju uslova za početak realizacije projekta. Neizmjerno sam zahvalan kompaniji Milojević, kompletnom menadžmentu na čelu sa gospodinom Dragišom, vlasnikom kompanije, za ovu investiciju koja će biti od ogromnog značaja za cijelu našu opštinu ali i šire“, rekao je Petković, naglasivši da nije zanemarljiva ni činjenica da će u ozrenskim Termama, samo u prvoj fazi, biti zaposleno oko 40 radnika, najviše ugostiteljskog ali i drugih profila. Istakao je da će, prema dogovoru sa menadžmentom kompanije, prednost pri zapošljavanju imati stanovnici opštine Petrovo.

U budućim Ozrenskim Termama gostima će na raspolaganju biti četiri otvorena i sedam zatvorenih bazena, od kojih će deset biti sa toplom vodom a jedan sa nerablaženom termomineralnom izvorskom vodom. Posebna atrakcija biće tobogani, od onih za dječiji uzrast pa do najvećeg zatvorenog tobogana dužine 121 metar. U spa i velnes centru gosti će moći uživati u saunama, turskom kupatilu, slanoj sobi i drugim pratećim sadržajima.

Termomineralna voda u Kakmužu naučno je ispitivana i dokazano je da pomaže kod reumatizma, psorijaze, problema sa sinusima, deformacija kičmenog stuba, povišenog krvnog pritiska, kao i niza drugih oboljenja.

IDE RANIJE NA SLOBODU? Advokat potvrdio: Osuđenik za terorizam Mevlid Jašarević tražit će puštanje iz zatvora!

Heroj iz sjene: Priča o hrabrosti mladog Đulage Ogrića iz Kraševa kod Tešnja apsolutno nikoga ne ostavlja ravnodušnim…