Sarajlije razočarale, pola države blokirano: Evo u kojim su gradovima vozači izašli na proteste!

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

U više banjalučkih naselja počela je blokada saobraćaja u znak protesta zbog poskupljenja goriva.

Portal Klix je objavio sa su građani izašli na proteste samo u Banjoj Luci i Mostaru što apsolutno nije istina. Naknadno je vijest ispravljena.

Vozač šlepera je blokirao veći dio kružnog toka kod banjalučke Gimnazije , a pridružio mu se i veliki broj vozača putničkih automobila, pišu Nezavisne novine.

Takođe, blokirana su i četiri autobusa gradskog javnog prevoza.

Prevoznik Vladimir Koljančić je rekao da vozači neće odustati u da situcija nikako ne može biti blaža nego samo gora ako im se cijene goriva ne smanje.

Više automobila blokiralo je i put u Klašnicama, a vozači su kako se saznaje izašli i na ulice Prijedora.

Okupljeni na prijedorskoj petlji, osim o visokim cijenama, razgovarali su i o neriješinim ubistvima u Banjoj Luci, piše Srpskainfo.

U skladu s tim puštena je pjesma “Klinac u getu”, a okupljeni su podigli pesnice u vazduh. Na ovaj način željeli su, po svemu sudeći, dati podršku protestima “Pravda za Davida”, koji se već više od mjesec dana, svaku veče održavaju centru Banje Luke.

Kod prijedorske petlje, vozačima koji su odlučili da zaustave svoje automobile, nije bilo dosadno. razmjenjivali su mišljenja o aktuelnoj situaciji i slušali muziku. U skladu sa dešavanjima odlučili su se da puste i pjesmu “Sistem te laže”.

Okupljenima se obratila i Milica, najbolja učenica Ugostiteljske škole, koja ne vozi, ali plaća skuplje mjesečnu kartu za autobus.

– Tri člana moje porodice su vozači, pa vi izaračunajte koliko para od njihovih plata samo ode za gorivo. Meni je stipendija 50 KM, a mjesečnu plaćam 55 KM. Recite vi meni da li ima smisla da mi, učenici i studenti vraćamo nečije kredite – upitala je Milica, čije riječi su ispraćene gromoglasnim aplauzom.

Kako su ranije najavili, jednosatnim protestima na ulicama gradova u BiH nastavit će sve dok se cijene goriva ne smanje.

Podsjećamo, vozači su proteklih dana putem društvenih mreža pozivali sve građane da izađu na ulice tačno u 17 sati i da jednosatnim okupljanjem i blokadom saobraćaja podrže proteste i nezadovoljstvo.

Vozači su danas blokirali saobraćaj i u Rogatici, Kiseljaku, Zavidovićima, Gradišci, Bijeljini, Prnjavoru te sarajevskoj općini Ilidža.