in ,

Skandalozna atmosfera u Vladi FBiH, padaju teške riječi i lupetaju gluposti: Ništa nije gotovo, dok sve nije gotovo

U zgradi Vlade FBiH još uvijek traje sastanak zbog obustave transporta plina prema Federaciji BiH. Naime, jutros su iz zvorničke kompanije “Gas promet” zavrnuli dotok plina za Federaciju BiH zbog navodnog neobnovljenog ugovora od strane BH Gasa.
Sastanku, koji je počeo oko 14 sati, prisustvuju federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, direktor “BH-Gasa” Jasmin Salkić i pomoćnik ministra energetike Republike Srpske Milenko Todorović te direktor “Gas prometa” Milomir Draganić.

Na sastanak je došla i delegacija Evropske komisije, ali i premijer FBiH Fadil Novalić. Na sastanku se pokušavaju približiti stavovi i iznaći rješenje. Iako je obraćanje planirano u 15 sati, novinari još uvijek čekaju da im se neko obrati.
Kako “Avaz” nezvanično saznaje, pred samo postizanje dogovora, iz RS-a je stiglo upozorenje da se ne brza sa objavljivanjem “uspješnih pregovora”, te da “ništa nije gotovo, dok sve ne bude gotovo”.

Prema našim informacijama, atmosfera na sastanku je više nego napeta. Došlo je do teških riječi i sudionici sastanka međusobno se optužuju, a niko ne želi prihvatiti odgovornost.

Eriksen komentirao glasine da mu je saigrač iz Tottenhama spavao s djevojkom

Stiže potpuni preokret: Pripremite se, sutra nas čeka temperaturni šok