in

Upoznajte Bošnjaka koji voli Dodika: Podržavam referendum u Republici Srpskoj

Denis Imamović o Miloradu Dodiku
Denis Imamović o Miloradu Dodiku

Pretukli su me dva puta, zabranili mi kandidaturu za odbornika u Kladnju na prošlim izborima i pišu mi izmišljene krivične prijave i to zato što nisam dozvolio izgradnju memorijalnog centra za poginule borce Armije RBiH na mojoj zemlji i što sam podržao referendum u Republici Srpskoj, prenosi portal Glas Srpske.

Emir Spahić ima sjajne vijesti za svoje fanove!

Rekao je to “Glasu Srpske” Denis Imamović iz Kladnja, kojem se život pretvorio u noćnu moru nakon što je u januaru 2012. godine rekao da će tri i po dunuma građevinskog zemljišta koje se nalazi pored magistralnog puta Kladanj – Vlasenica, na samoj granici FBiH sa Republikom Srpskom, u slučaju njenog otcjepljenja, pokloniti predsjedniku Miloradu Dodiku.

Imamović je ranije rekao da nije pristao da na njegovoj zemlji bude sagrađen memorijalni centar za šehide, jer se to kosi sa njegovim stavovima.

”Moja ljudska prava, život i egzistencija od tada su ugroženi u Kladnju i u cijeloj FBiH. Ljudi me gledaju drugim očima. Da ne bih bio likvidiran, moram da potražim spas negdje drugo. Pojedini moćnici SDA obilježili su me kao izdajicu mog naroda”, kaže Imamović i dodaje da bi volio da razgovara sa Dodikom.

Naglašava da su pritisci pojačani od prošlogodišnjih lokalnih izbora kada se kandidovao za odbornika u Skupštini opštine Kladanj.

”Dobio sam prijeteće poruke, ali i batine čim sam se kandidovao, i zbog toga sam morao da odustanem od kandidature. Pretučen sam na brani u Kladnju kad sam javno podržao referendum u RS. Ranije me je policija pretukla u Živinicama i za sve povrede imam ljekarske nalaze. Iza toga stoji bivši komandir u Policijskoj stanici u Kladnju Džavid Avdibašić, koji me je prisilio da priznam ono što nisam učinio”, rekao je Imamović.

Dodaje da mu “pakuju” razne probleme i da mu je šumar lani napisao krivičnu prijavu za robu koju je kupio od Šumskog gazdinstva Konjuh i za šta ima otpremnicu.

”Pored Džavida Avdibašića, iza mog progona stoje i direktor Šumskog gazdinstva Konjuh Reuf Avdibašić koji je rođak tom policijskom komandiru, te tehnički direktor Halim Avdibegović. Oni su mene teretili da bi prikrili svoj kriminal”, kaže Imamović.

Džavida Avdibašića u aprilu su uhapsili pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, a Reuf Avdibašić i Alibegović uhapšeni su u martu. Reuf Avdibašić uhapšen je kada je od vlasnika pilane iz Gračanice, inicijala S. H., primao mito. Džavid Avdibašić odavao je službene tajne šumokradicama, odnosno svom je rođaku dojavljivao da se protiv njega sprovode posebne istražne radnje. Osumnjičen je i da je šumokradicama dojavljivao gdje se nalaze policijske patrole i šumarski inspektori. Sudski proces protiv njih je u toku, a do njihovih izjava nismo uspjeli da dođemo.

Imamović je napade prijavio Policijskoj stanici u Kladnju, gdje su rekli da nisu ovlašćeni da daju izjave i da to mogu samo komandir ili zamjenik.

Povrede

U nalazu izdatom u Klinici za neurohirurgiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli od 24. jula 2016. godine, koji je potpisao dr Gordan Mehmedović, navodi se da je Denis Imamović zadobio povredu glave, pri čemu je izgubio svijest. U nalazu dr Jasmina Hasanovića od 21. juna 2015. godine piše da su Imamoviću povrijeđeni glava i grudni koš.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Žestoke kritika za Emira Hadžihafizbegovića zbog Lepe Brene u Sarajevu

Žestoke kritika za Emira Hadžihafizbegovića zbog Lepe Brene u Sarajevu

Sjajna porodica Dizdarević

Život priča priče: Fantastična bh. porodica Dizdarević u Americi – oni brinu o svojoj domovini na poseban način