in ,

BiH imenovala novog ambasadora u Crnoj Gori

BiH imenovala novog ambasadora u Crnoj Gori
BiH imenovala novog ambasadora u Crnoj Gori

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Vinko Radovanović je 12. februara 2018. godine predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ambasador Vinko Radovanović je potvrdio dobru saradnju između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, potkrepljujući primjerom, prvog regionalnog, potpisanog Sporazuma o granici. Naglasio je postojanje prostora i potrebe za poboljšanjem saobraćajne infrastrukture, što bi uz jačanje ekonomske saradnje, bio benefit za obje države.

Osim toga, ambasador Radovanović je istakao i važnost budućeg zajedničkog djelovanja u oblastima turizma, nauke, kulture, obrazovanja i zdravstva, naglašavajući da će, kroz povjerenu mu ulogu, doprinijeti daljem jačanju odnosa između dvije države.

Predsjednik Filip Vujanović je tom prilikom istakao dobre i sadržajne odnose Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao dobar primjer dobrosusjedstva uopšte u regionu. Također, osvrnuo se i na intenzivan politički dijalog kojim se stvaraju doprinosi i traže dodatna rješenja za jačanje saradnje sa akcentom na oblast ekonomije.

Iznio je uvjerenje da će ambasador Radovanović svojom ulogom doprinijeti jačanju odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopšteno je.

Ilustracija

Vanredna situacija: SDA danas izbacila desetine članova, pogledajte njihova imena

Chicago: Sastanak Savjetodavnog vijeća BICC-a

Chicago: Sastanak Savjetodavnog vijeća BICC-a