Ivo Gregurević pripremao recital o Srebrenici

Posljednje Zabava

S družinom Glumci u Zagvozdu, Ivo Gregurević je sudjelovao na albumu duhovne glazbe ‘Čovjek i Bog iz Nazareta, nagrađenom Porinom 2008. godine

Ivu Gregurevića imali smo prilike gledati u nebrojeno puno filmova, ali glumački velikan je držao do vlastite privatnosti i rijetko davao intervjue. Mnogi njegovi interesi tako su prošli ispod radara, javnost za njih gotovo da i nije znala. Na iznenađenje mnogih, jedna od Gregurevićevih strasti bilo je i duhovno pjevanje.

“S obzirom da je rođen u Bosni, Ivo je bio religiozan, ali teško mi je reći kakav je bio njegov odnos s Bogom. Bio je religiozan kao većina Hrvata – kaže glazbenik Slavko Nedić (59), autor glazbe albuma duhovne glazbe ‘Čovjek i Bog iz Nazareta’ na kojem je radio i Gregurović.

Kao dio ekipe Glumci u Zagvozdu, skupa s Anjom Šovagović-Despot (55), Bojanom Gregorić-Vejzović (46), Sanjom Marin (52), Goranom Navojcem (48) i Vedranom Mlikotom (49), sudjelovao je u nastanku albuma s religioznom tematikom. Na albumu Glumci izvode stihove Marka Pandurevića.

Album je osvojio Porina 2008. godine u kategoriji ‘Najbolji album duhovne glazbe’, a objavila ga je Cro sacro, glazbena izdavačka kuća koju su pokrenuli Hrvatski katolički radio i Croatia Records. Ivo Gregurević na nagrađenom albumu izvodi tri pjesme: Dao im je priliku, Zašto ga izdade i Oni koji trag Njegov slijedili.

“Ni jedan pjevač do sada nije osvojio Zlatnu arenu, a glumci su osvojili Porina – šali se Slavko Nedić.

Iako su iz susjednih sela, Ivu je upoznao tek u studentskim danima, i to u Zagrebu.

“Znamo se od mladih dana. Ivo se bavio glumom, a ja glazbom pa nas je život odveo u dva različita smjera. Bilo mi je jako drago kada nam se pridružio u nastanku albuma – prisjeća se glazbenik i novinar.

S Gregurovićem se nastavio viđati i nakon snimanja albuma. Sretali bi se dva puta godišnje. Za Veliku Gospu našli bi se na misi u Nedićevoj Tolisi, a za blagdan svetog Vida u Gregurevićevoj Donjoj Mahali. Nakon mise, glumac bi pozvao društvo kod sebe u goste.

“Bio je izvrstan domaćin, široke ruke i široke duše. Pravi Posavljanin – kaže Nedić.

Tužno nam govori kako je s Gregurovićem isplanirao novi projekt, od kojeg će sada morati odustati.

“Pripremali smo recital o Srebrenici. Taman smo počeli prikupljati pjesme, ali sada se nažalost više nemamo vremena za rad – zaključio je Nedić, pogođen odlaskom glumačke legende.

(24sata.hr)

Leave your vote